Loading...
    • Elandstraat 158, Zeeheldenkwartier, 2513 GW 's-Gravenhage
    • Elandstraat 158, Zeeheldenkwartier, 2513 GW 's-Gravenhage
      monday 08-09-2025:08:00-18:00tuesday 09-09-2025:08:00-18:00
      wednesday 10-09-2025:08:00-18:00thursday 11-09-2025:08:00-18:00
      friday 12-09-2025:08:00-18:00saturday 13-09-2025:08:00-18:00
      sunday 14-09-2025:10:00-17:00monday 15-09-2025:08:00-18:00
      tuesday 16-09-2025:08:00-18:00wednesday 17-09-2025:08:00-18:00
      thursday 18-09-2025:08:00-18:00friday 19-09-2025:08:00-18:00
      saturday 20-09-2025:08:00-18:00sunday 21-09-2025:10:00-17:00
    • Elandstraat 158, Zeeheldenkwartier, 2513 GW 's-Gravenhage
      monday 08-09-2025:08:00-18:00tuesday 09-09-2025:08:00-18:00
      wednesday 10-09-2025:08:00-18:00thursday 11-09-2025:08:00-18:00
      friday 12-09-2025:08:00-18:00saturday 13-09-2025:08:00-18:00
      sunday 14-09-2025:10:00-17:00monday 15-09-2025:08:00-18:00
      tuesday 16-09-2025:08:00-18:00wednesday 17-09-2025:08:00-18:00
      thursday 18-09-2025:08:00-18:00friday 19-09-2025:08:00-18:00
      saturday 20-09-2025:08:00-18:00sunday 21-09-2025:10:00-17:00
      • pickup
        • cash money
        • internet banking
        • payment terminal
    • allergen and nutritional information can be requested by phone during opening hours via +31 70 346 5455

      • red wine §


        • Argentinië - Portillo - Cabernet Sauvignon §

          Aroma’s en smaken van donker fruit zoals zwarte bessen, bramen en een vleugje zwarte peper maken deze rode wijn erg levendig. Een Cabernet Sauvignon met een mooie structuur en een lange, prettige afdronk.

          € 9,95 / bottle

          bottle
        • Argentinië - Portillo - Malbec §

          Heerlijke smaken van kersen, framboos en aalbessen komen bijeen in deze donkerpaarse Malbec. Ook kunt u een tipje kaneel proeven en een pittige afdronk om lang van na te genieten.

          € 9,95 / bottle

          bottle
        • Argentinië - Portillo - Merlot §

          Deze soepele, maar volle wijn, met een prachtige robijnrode kleur heeft een zachte lange afdronk. De smaak en aroma’s van rijpe frambozen, bessen, kersen en specerijen komen ook terug in de geur van deze wijn.

          € 9,95 / bottle

          bottle
        • Argentinië - Salentein - Cabernet Sauvignon §

          Een volle, rijke en lange afdronk zodat u eindeloos kunt genieten van Salentein Reserve Cabernet Sauvignon. Met een bijzondere mix van aroma’s en smaken van zwarte bessen, peper en vanille, geeft deze robijnrode wijn een volle intense smaak af.

          € 14,95 / bottle

          bottle
        • Argentinië - Salentein - Malbec §

          Malbec is een typisch Argentijnse druif, die smaakvolle en intense wijnen oplevert. Deze rode wijn is dieppaars van kleur en heeft aangename aroma’s van bramen, rijpe pruimen, cacao en vanille. De afdronk is zacht en fruitig!

          € 14,95 / bottle

          bottle
        • Argentinië - Salentein - Merlot §

          Een heerlijke dieprode, zachte Merlot uit de Salentein Barrel Selection-serie. De wijn bevat aroma’s van rood fruit en cederhout. In de geur komt u verschillende kruiden tegen, dit samen met een fluweelzachte en lange afdronk maakt deze wijn extra lekker!

          € 14,95 / bottle

          bottle
        • Frankrijk - Badet Clément & Cie - Les Jamelles Cabernet Sauvignon §

          Een rijke kruidige en complexe wijn met karakter. In de geur en elegante smaak aroma's van aardbeien en zwarte bessen, groene peper, kaneel, mint, honing en wat subtiele houttonen. Fluweelachtige lange afdronk met goed gebalanceerde tannines.

          € 7,45 / bottle

          bottle
        • Frankrijk - Badet Clément & Cie - Les Jamelles Merlot §

          Rond en fruitig, naast complex en elegant. Zachte rode wijn met in de geur aroma's van zwart fruit zoals kersen, zwarte bessen en bramen, naast turf, kaneel en tijm. Goed gebalanceerde smaak met een lange afdronk en rijpe tannines.

          € 7,45 / bottle

          bottle
        • Frankrijk - Badet Clément & Cie - Les Jamelles Syrah §

          Rijke en krachtige wijn met aroma's van frambozen, kruisbessen en zwarte bessen, naast kaneel en mint. Goed gevulde smaak met een lange afdronk.

          € 7,45 / bottle

          bottle
        • Frankrijk - Cuvée Gastrovino Rouge §

          De wijn ontwikkelt zich al mooi met zeer aangename aroma's van rood- en zwart fruit en specerijen. De smaak is vol, zeer zacht, veel structuur en een vriendelijke romigheid met lange afdronk. Een jonge stijl met een zuidelijk Rhône karakter!

          € 4,99 / bottle

          bottle
        • Italië - Parini - Nero d'Avola §

          De Nero d'Avola is het lokale druivenras op het eiland Sicilië en levert volle fruitige wijnen met aroma's van rijpe pruimen en spannende kruiderijen.

          € 4,75 / bottle

        • Spanje - Bodegas Lazano - Toma Tempranillo §

          Jeugdig pimpelpaars. In de geur specifieke fruitaroma's (zwarte bessen en kersen), terwijl de jonge wijn direct al zeer aangenaam is. Door de boeiende complexiteit zal deze wijn niet snel vervelen. De smaak is zacht en ongecompliceerd.

          € 4,75 / bottle

      • white wine §


        • Argentinië - Portillo - Chardonnay §

          De Portillo Chardonnay is een heerlijke fruitige witte wijn met aroma’s van peren, appel en honing. Een sappige smaak met een mooie lange afdronk.

          € 9,95 / bottle

          bottle
        • Argentinië - Portillo - Sauvignon Blanc §

          Een typische Sauvignon Blanc met gele, licht gouden kleur en een sappige smaak. Deze witte wijn is lekker fris en bevat aroma’s van groene appels, rijpe perziken en roze grapefruit.

          € 9,95 / bottle

          bottle
        • Argentinië - Salentein - Chardonnay §

          Een zeer elegante, zachte en romige wijn. De goudgele Chardonnay laat u verschillende smaken proeven, zoals verschillende soorten tropisch fruit, vanille en karamel. De afdronk van de Chardonnay blijft lang aanhouden: zo kunt u optimaal genieten!

          € 14,95 / bottle

          bottle
        • Argentinië - Salentein - Sauvignon Blanc §

          De Selection Sauvignon Blanc met lichte bleekgele kleur, bevat intense aroma’s en smaken van limoen, peren, vijgen en kruidige tonen van witte peper en buxus. De smaak van de wijn is vol en sappig en heeft een perfecte structuur.

          € 14,95 / bottle

          bottle
        • Frankrijk - Badet Clément & Cie - Les Jamelles Chardonnay §

          Complex, elegant en fruitig met delicate houtaroma's. In de geur fruitaroma's van abrikoos, groene appel en peer naast tonen van witte bloemen, wal- en hazelnoten. Lange rijke harmonieuze afdronk met wat vanille, een klein botertje en citroen.

          € 8,99 / bottle

          bottle
        • Frankrijk - Badet Clément & Cie - Les Jamelles Sauvignon Blanc §

          Rijke droge aromatische wijn met intense aroma's van limoen, kruisbessen, wilde aardbeien, passievruchten, kamperfoelie, groene tomaten en wat mineralen. Frisse rijke smaak met goede zuren en een goed gebalanceerde afdronk.

          € 7,45 / bottle

          bottle
        • Frankrijk - Cuvée Gastrovino Blanc §

          Wijn met buitengewoon aangename aroma's van geel fruit (meloen, perzik) en fijne witte bloemen. De smaak is heerlijk sappig, lekker droog en buitengewoon plezierig.

          € 4,99 / bottle

          bottle
        • Italië - Parini - Catarratto-Chardonnay §

          Door het gebruik van de originele Siciliaanse witte catarratto druiven biedt de wijn veel frisheid en aangevuld met de chardonnay levert de wijn veel aroma's van lentebloesem en tropisch fruit. Een lieflijk en makkelijk drinkbaar glas wijn voor elke gelegenheid.

          € 4,75 / bottle

        • Spanje - Bodegas Lozano - Toma Sauvignon Blanc/Verdejo §

          Een frisse speelse wijn waarin een groenige kruidigheid, appel, citrus en wat exotisch fruit domineren.

          € 4,75 / bottle

      • rosé wine §


        • Argentinië - Portillo - Malbec Rosé §

          Deze lichtrode rosé is een aangename wijn voor alledag. De Rosé Malbec met aroma’s van frambozen en kersen heeft de geur van vers geplukte aardbeien! De smaak van de wijn is sappig met een licht pepertje in de afdronk.

          € 9,95 / bottle

          bottle
        • Frankrijk - Badet Clément & Cie - Les Jamelles Grenache Rosé §

          Een prachtige zalm-rose kleur met frisse tonen van klein rood fruit, de smaak is zeer fruitig met een fijne mineraliteit en heeft een intense afdronk.

          € 7,45 / bottle

          bottle
        • Frankrijk - Cuvée Gastrovino Rosé §

          Een zeer toegankelijk glas rosé door zijn frisse en fruitige tonen van aarbeien en frambozen. De ideale party-wijn!

          € 4,99 / bottle

          bottle
        • Spanje - Bodegas Lozano - Toma Rosado §

          Een explosief geurende wijn met zonovergoten roodfruit aroma's van framboos en aardbei. In de smaak is de wijn een beetje romig en licht kruidig en de afdronk is lekker fris.

          € 4,75 / bottle

      • nuts §


        • Abrikozen gedroogd §

          Een gezond en lekker tussendoortje. Abrikozen zijn een goede bron voor veel vitaminen en mineralen. Een van de belangrijkste mineralen is toch wel kalium. Abrikozen zitten vol met kalium en dit zorgt voor een bloeddruk verlagende werking.

          € 6,16 / 500 g

        • Amandelen bruin §

          Amandelen zijn super gezond! Amandelen zijn namelijk rijk aan gezonde vetten en aan vitamine E. Dit is een anti-oxidant en is daarom erg belangrijk om in natuurlijke vorm binnen te krijgen. Amandelen bevatten ook een grote hoeveelheid mineralen zoals magnesium, fosfor en kalium.

          € 5,13 / 250 g

          x 250 g
        • Amandelen wit §

          Witte amandelen zijn bijna dezelfde amandelnoten als bruine amandelen. Het verschil tussen beide is dat de witte amandelen geen bruin vlies meer hebben. Ze zijn kort in heet water geblancheerd waarna het vlies verwijderd wordt van de noot. Door het blancheerproces is de witte amandel zacht van structuur en minder knapperig dan de bruine amandel.

          € 5,13 / 250 g

          x 250 g
        • Boerenmix §

          De boerenmix is een mix van pinda's, vliespinda's, gele en zwarte rozijnen.

          € 2,83 / 250 g

        • Cashewnoten ongezouten §

          Door de hoge waarde van eiwitten en ijzer zijn het perfecte vleesvervangers. Cashewnoten zijn licht zoetig van smaak. En hebben in verhouding met andere noten minder vet en meer koolhydraten.

          € 4,62 / 250 g

        • Chocolade cashewnoten §

          Cashewnoten met chocolade.

          € 4,10 / 200 g

          x 200 g
        • Chocolade hazelnoten §

          Mix van hazelnoten met melk-, witte- en pure chocolade.

          € 4,10 / 200 g

          x 200 g
        • Chocoladepinda's §

          Melkchocolade pinda's.

          € 2,31 / 250 g

          x 250 g
        • Chocoladerozijnen §

          Rozijnen met pure chocolade.

          € 2,31 / 250 g

          x 250 g
        • Cranberry notenmix §

          De heerlijke en gezonde cranberry notenmix is een mix van a-kwaliteit ongebrande gemengde noten en de allerbeste soort cranberry gekenmerkt door de frisse fruitige smaak.

          € 2,31 / 250 g

        • Dadels medjoul §

          Deze heerlijke grote verse medjoul dadels zijn anders dan de kleinere gedroogde dadels. Medjoul dadels zijn namelijk helemaal puur natuur zonder enkele toevoeging. De zoete smaak en het volle vruchtvlees komt voort uit vruchtbare grond, zon en toewijding. De medjoul dadels drogen vanuit zichzelf nadat ze rijp zijn.

          € 5,13 / 500 g

          x 500 g
        • Doppinda's §

          Pinda's in de dop om lekker te pellen op de bank. Doppinda's zijn geroosterd in de dop.

          € 3,07 / 300 g

          x 300 g
        • Gedroogde pruimen §

          Gedroogde pruimen zijn rijk aan kleur en hebben een mooie textuur. Een handje pruimen vult al snel en heeft een zeer laag caloriegehalte. Bovendien helpt dit natuurproduct de darmflora een handje.

          € 4,10 / 500 g

        • Gemengde notenmix §

          Mix van hazelnoten, amandelen, cashewnoten, walnoten en paranoten.

          € 4,62 / 250 g

        • Hazelnoten bruin §

          Hazelnoten bevatten antioxidanten. Je kan ze eten als tussendoortje of mengen in een notenmix of salade. Ook worden hazelnoten veel in recepten gebruikt.

          € 5,13 / 250 g

          x 250 g
        • Hazelnoten wit §

          Hazelnoten bevatten antioxidanten. Je kan ze eten als tussendoortje of mengen in een notenmix of salade. Ook worden hazelnoten veel in recepten gebruikt.

          € 5,46 / 250 g

          x 250 g
        • Luxe notenmix §

          De mix bestaat uit de volgende luxe noten; Macadamia, Cashew, Amandel Bruin, Amandel wit, Pecannoten, Hazelnoten en Walnoten. Naturel noten zijn ongebrand en ongezouten.

          € 5,65 / 250 g

        • Macadamianoten §

          De macadamianoot bevat het hoogste gehalte aan onverzadigde vetten van alle noten. Macadamianoten zijn bovendien rijk aan vitamine B1 en bevatten daarnaast ook de mineralen magnesium, fosfor, ijzer, zink en calcium.

          € 7,19 / 200 g

          x 200 g
        • Paranoten §

          De voordelen die paranoten kunnen bieden voor de gezondheid zijn een gezond hart en bloedvaten, bescherming tegen kanker en verlaging van cholesterol. Ook zorgen ze voor sterke spieren en zenuwen, helpen ze bij het op gewicht blijven en helpen ze botten en tanden te versterken. Wel moet je oppassen dat je er niet teveel van eet.

          € 5,13 / 250 g

          x 250 g
        • Pecannoten §

          Pecannoten zijn gebrand heerlijk maar ook ongebrand is de smaak goed en zelfs iets zoet. Pecannoten zijn net als walnoten erg goed voor de hersenen. Daarnaast zijn pecannoten goed voor het hart en de prostaat.

          € 7,07 / 250 g

          x 250 g
        • Pijnboompitten §

          Pijnboompitten worden veel gebruikt in Italiaanse gerechten, zoals pesto, maar ook (licht geroosterd) in salades. De pitten hebben een licht harsachtige smaak en zijn rijk aan olie.

          € 6,07 / 200 g

          x 200 g
        • Pindanoten ongezouten §

          Pinda´s zijn geen nootjes. Ze heten dan wel aardnoten, olienoten of in het Engels peanuts maar ze behoren tot de peulvruchten. Ze zijn onder andere familie van de kikkererwt. Pinda´s zijn de meest populaire snackgroente op aarde.

          € 1,54 / 250 g

        • Pistachenoten §

          Pistachenoten bevatten veel fosfor. Fosfor is een mineraal dat in het lichaam aanwezig is en in voedsel zit in de vorm van fosfaat. Fosfaat zorgt samen met calcium voor sterke botten en tanden. Ook is fosfaat van invloed op de stofwisseling en op allerlei enzymprocessen in het lichaam.

          € 5,65 / 250 g

        • Pistachenoten gepeld §

          Rauwe gepelde pistachenoten zijn te gebruiken voor allerlei gerechten.

          € 8,21 / 200 g

          x 200 g
        • Rozijnen blauw §

          Fris zoete rozijnen. Een rozijn is een gedroogde druif. Het drogen gebeurt om de druif langer te kunnen bewaren. Omdat een groot gedeelte van het vocht uit de druif is verdwenen, zijn rozijnen zoeter dan druiven.

          € 205,00 / 25.000 g

        • Rozijnen wit §

          Fris zoete rozijnen. Een rozijn is een gedroogde druif. Het drogen gebeurt om de druif langer te kunnen bewaren. Omdat een groot gedeelte van het vocht uit de druif is verdwenen, zijn rozijnen zoeter dan druiven.

          € 2,05 / 250 g

        • Studentenhaver §

          Studentenhaver is een los mengsel van noten (cashewnoten, paranoten, walnoten, hazelnoten en amandelen), krenten, rozijnen en eventueel andere gedroogde vruchten.

          € 3,07 / 250 g

        • Tutti frutti §

          Een mix van gedroogde pruimen, abrikozen, peren, perzikken en appels.

          € 5,13 / 500 g

          x 500 g
        • Vijgen gedroogd §

          Gedroogde vijgen zijn zoetig en kun je prima als gezonde vervanger voor snoep gebruiken. De vijg is gezond door zijn hoge gehalte aan vezels, kalium, calcium, mangaan en vitamine B6.

          € 5,13 / 500 g

          x 500 g
        • Walnoten gepeld §

          Walnoten zijn rijk aan onverzadigde vetzuren. Deze walnoten zijn reeds gepeld en direct voor consumptie of verwerking beschikbaar.

          € 5,13 / 200 g

          x 200 g
        • Walnoten heel §

          Walnoten zijn rijk aan onverzadigde vetzuren.

          € 3,86 / 500 g

          x 500 g
        • Yoghurtrozijnen §

          Rozijnen met witte chocolade en yoghurt aroma.

          € 2,31 / 250 g

          x 250 g
      • cow cheese §


        • Ananaskaas Lebo §

          De Machelle Ananas is ideaal om te versnijden in plakken. Deze harde roomkaas is gemaakt van verse melk en erg lekker op toastjes.

          € 2,78 / 100 g

          gram
        • Appenzeller §

          Appenzeller is een harde kaas van rauwmelkse koemelk die wordt geproduceerd in het Appenzeller land in het noordoosten van Zwitserland.

          De kaas wordt voornamelijk geproduceerd in de kantons Appenzell Innerrhoden en Appenzell Ausserrhoden en in delen van de kantons Sankt Gallen en Thurgau. De koemelk waarmee de kaas wordt gemaakt komt voornamelijk uit de streek rond de berg de Säntis.

          De kaas werd al in de middeleeuwen geproduceerd en 700 jaar geleden voor het eerst genoemd. Tegenwoordig wordt de kaas beschermd onder de naam Appenzeller Switzerland. Hoewel veel voor de export geproduceerd wordt, zijn in veel dorpen varianten beschikbaar met ieder een eigen smaak.

          De rijping van de kaas duurt minimaal drie maanden. Gedurende deze periode wordt de kaas meermaals met de zogenaamde Kräutersulz behandeld. Dit is een kruidenmengsel waarvan het recept nog altijd streng geheim is.

          De Appenzeller kaas is veelzijdig, ze kan als tafelkaas gegeten worden, maar ook worden gebruikt bij het maken van warme gerechten. Mildere types kunnen worden gebruikt bij fondue of raclette.

          € 3,02 / 100 g

          gram
        • Bieslookkaas John Cheese §

          Een heerlijk zachte roomkaas met verse bieslook. Heerlijk voor op een toast.

          € 3,09 / 100 g

          gram
        • Bleu d'Auvergne §

          De bleu d'Auvergne is een relatief jonge blauwschimmelkaas, ontwikkeld in het midden van de 19e eeuw. Deze Franse kaas is een blauwaderkaas van rauwmelkse koemelk uit Auvergne, oorspronkelijk uit de streek op zo'n 40 kilometer ten westen van Clermont-Ferrand.

          De kaas is afkomstig van de koeien die grazen in de streek in het zuiden van Puy-de-Dôme en het noorden van Cantal. De koeien profiteren van het rijke groen op de hellingen van de oude vulkanen daar, van de grond rijk aan fosfor, kalium en magnesium.

          € 2,41 / 100 g

          gram
        • Blu 61 §

          De lekkerste blauwaderkaas die er is. Geaffineerd in passito en bedekt met cranberries.

          € 6,11 / 100 g

          gram
        • Boer Schep Oud §

          Zes dagen in de week wordt al decennia door boer Schep van de melk Goudse boerenkaas gemaakt. Op ambachtelijke wijze. En dat proef je!

          € 2,41 / 100 g

          gram
        • Boeren Leidse 20+ Komijn §

          Leidse kaas, of juister: Boeren-Leidse kaas is een Boerenkaas-soort met minder vet dan Goudse kaas en met toevoeging van komijnzaad aan de wrongel.

          € 1,96 / 100 g

          gram
        • Boeren mosterdkaas §

          Alle boerenkazen zijn van rauwe melk gemaakt, wat de kaas een sterkere smaak geeft. Ook zijn aan boerenkazen geen geur-, kleur- en smaakstoffen toegevoegd en bevatten ze minder zout. De boeren mosterdkaas is rijk gevuld met mosterdzaadjes.

          € 1,85 / 100 g

          gram
        • Boeren Napoli §

          Rauwmelkse, Goudse boerenkaas gemaakt door Ab Vlooswijk uit het dorp Montfoort, vlakbij Utrecht. Tijdens de kaasbereiding voegt Ab een mix van knoflook, tomaat en zwarte olijven toe. Dit zorgt voor de Italiaanse stijl van deze kaas.

          € 2,44 / 100 g

          gram
        • Boeren Vijf Kruidenkaas §

          Boerenkaas is het enige en unieke ambachtelijke product dat bereid mag worden uit verse rauwe melk. Deze boerenkaas bevat vijf verschillende kruiden, voor een optimale smaaksensatie.

          € 1,95 / 100 g

          gram
        • Boerenkaas Mulder Belegen §

          Heerlijk smeuïge en licht pikante belegen boerenkaas.


          Boerenkaas is een ambachtelijk product. De bereiding is voor een groot deel handwerk. Toewijding, gevoel voor de kaas en heel schoon werken zijn noodzakelijk voor het verkrijgen van een smakelijke kaas. Kenmerkend voor Boerenkaas is de verscheidenheid in geur en smaak.

          € 1,85 / 100 g

          gram
        • Boerenkaas Mulder Extra Belegen §

          Heerlijk pikante extra belegen boerenkaas.


          Boerenkaas is een ambachtelijk product. De bereiding is voor een groot deel handwerk. Toewijding, gevoel voor de kaas en heel schoon werken zijn noodzakelijk voor het verkrijgen van een smakelijke kaas. Kenmerkend voor Boerenkaas is de verscheidenheid in geur en smaak. Deze verscheidenheid is juist één van de karakteristieke eigenschappen van Boerenkaas die het product bijzondere charme verleent.

          € 1,91 / 100 g

          gram
        • Boerenkaas Mulder Oud §

          Heerlijk pikante oude boerenkaas.
          Boerenkaas is een ambachtelijk product. De bereiding is voor een groot deel handwerk. Toewijding, gevoel voor de kaas en heel schoon werken zijn noodzakelijk voor het verkrijgen van een smakelijke kaas. Kenmerkend voor Boerenkaas is de verscheidenheid in geur en smaak. Deze verscheidenheid is juist één van de karakteristieke eigenschappen van Boerenkaas die het product bijzondere charme verleent.

          € 1,73 / 100 g

          gram
        • Brie au blue §

          Roombrie gevuld met blauwe kaas en afgewerkt met rauwe ham.

          € 2,59 / 100 g

          gram
        • Brie de Meaux §

          De Brie de Meaux met truffel is een kaasspecialiteit gebaseerd op Brie de Meaux A.O.P.. Deze wordt verticaal doorgesneden en gevuld met een mix van romige kaas en stukjes truffel. Een perfecte combinatie.

          € 3,52 / 100 g

          gram
        • Brie met noten en caramelsaus §

          Een huisgemaakte brie met noten en caramelsaus. Overheerlijk. Dit moet je proeven!

          € 3,64 / 100 g

          gram
        • Brin de Paille §

          Een met de hand geschept zacht kaasje met een dunne witte korst. Brin de Paille is een normandische witte korstkaas. Deze wordt geproduceerd van volle koemelk. De kaasvormpjes worden handmatig met de wrongelschep gevuld. De kaas wordt in een houten doosje verpakt op een rieten matje. Alleen de aanblik is al een schilderij. De kaas is zeer romig, daardoor past deze fantastisch op een kaasplankje.

          € 6,16 / piece

          piece
        • Cambozola §

          Cambozola is een Duitse kaas die werd ontwikkeld in de jaren 70 van de 20e eeuw. Zoals de naam aangeeft is deze kaas een combinatie van Franse camembert en Italiaanse gorgonzola.

          De kaas wordt bereid uit gepasteuriseerde koemelk en is van het type blauw-witte schimmelkaas. De buitenkant van de kaas is overtrokken met een laagje witte schimmel. De binnenkant is zacht, romig wit met lichtblauwe schimmel. De smaak is romig en mild, aromatisch zuivel, met ondertonen van citroen en paddenstoel.

          € 3,21 / 100 g

          gram
        • Camembert Calvados §

          De Camembert au Calvados is een geraffineerde witte korst kaas. Een rauwmelkse boerencamembert waarvan de korst is verwijderd, wordt in de Calvados (een andere specialiteit uit Normandië) gelegd en daarna bedekt met paneermeel. Deze kaas is een van onze persoonlijke favorieten en heeft een zacht en smeuïg binnenste.

          € 4,87 / 100 g

          gram
        • Camembert Chatelain §

          Deze Camembert is een witschimmelkaas die rijpt vanaf de korst naar binnen. Het zuivel moet zeker onder de korst geel en zacht zijn voor de beste smaak. Als het zuivel nog wit en droog korrelig toont is de kaas nog te jong. De kaas moet dan nog even door rijpen. Enkele uren voor gebruik de kaas buiten de koeling bewaren verhoogt de smaak van de Camembert. ​.

          € 6,16 / piece

          piece
        • Camembert Isigny §

          Deze van oudsher gemaakte boerencamembert komt uit Normandië. De producent Isigny staat bekend om zijn kwaliteitsproducten en produceert bijna alleen maar rauwmelkse artikelen. De camembert smaakt pittiger dan de meeste andere camemberts en het zuivel is glad en romig. De korst is golvend met een bruine ondergloed.

          € 4,13 / 100 g

          gram
        • Castello Blue §

          Castello Blue is een Deense gepasteuriseerde blauwaderkaas met de bekende romige en zachte smaak zoals Castello uit Denemarken al jaren toonaangevende blauwaderkazen maken.

          € 3,09 / 100 g

          gram
        • Comté AOC §

          Comté is de meest gegeten kaas in Frankrijk. Kaas met een verfijnde, nootachtige smaak en een aangenaam romig karakter.

          € 3,64 / 100 g

          gram
        • Cranberry kaas §

          Overheerlijke kaas rijk gevuld met cranberry's.

          € 2,78 / 100 g

          gram
        • Danish Blue §

          De bekende blauwschimmelkaas uit Denemarken. De Denen ontwikkelden deze kaas in 1927 als alternatief voor de Franse Roquefort. Al lijkt hij er niet veel op, het is een groot succes geworden en overal ter wereld te koop. Hij wordt gemaakt van gepasteuriseerde koemelk, is halfhard, heeft een wit zuivel met blauwe aders en een vetgehalte van 50 tot 60%.

          € 3,02 / 100 g

          gram
        • Emmentaler §

          Emmentaler kaas is een Zwitserse kaas uit het Emmental. Hij wordt eveneens in het Franse Alpengebied, in het hele berggebied in het oosten van Frankrijk, in de Jura en in de Savoie geproduceerd.

          € 2,78 / 100 g

          gram
        • Époisses Berthaut §

          De Epoisses is een Franse roodbacterie kaas afkomstig uit het plaatsje met dezelfde naam. De kaas komt met name uit de Bourgogne. Het bekendste merk is Epoisses Berthaut.

          € 4,75 / 100 g

          gram
        • Fourme d'Ambert §

          De Fourme d'Ambert is een traditionele kaas uit de Auvergne. Deze kaas heeft het beschermde AOP label (Appellation d'Origine Protege). De korst is bruingrijs en het zuivel ivoorwit.De kaas heeft een mooi verdeelde blauwader structuur van grijs/groen/blauwe schimmelplekjes. De blauwschimmel is van het type "Penicillium Roqueforti". De Fourme d'Ambert wordt tijdens de rijping "geprikt" . Hierdoor wordt lucht toegevoerd en de groei van de blauwschimmel gestimuleerd.

          € 2,90 / 100 g

          gram
        • Fromage d'Affinois §

          Deze Franse innovatie mag er dan uitzien als een mollige brie, maar het is eigenlijk veel romiger. De milde, romige smaak heeft een zoete toon die heel goed gaat met champagne en vers fruit. Fromage d'Affinois kan je herinneren aan een triple-crème, zo beladen is het met zijdeachtig vet. Maar de textuur wordt bereikt door "ultrafiltratie," die de vetmoleculen afbreekt in de melk om ze verder te verspreiden in de pasta.

          € 3,02 / 100 g

          gram
        • Fromage de Chaumes §

          De Fromage de Chaumes of Chaumes is een Franse kaas die gemaakt wordt door de Fromageries des Chaumes de regio aan de westelijke voet van de Pyreneeën. De Chaumes is een gewassen korstkaas, dat wil zeggen dat na de eerste stappen van de productie (melkverwerking, pasteurisatie, stremming, afgieten en in vormen doen) tijdens de rijping de kaas regelmatig gekeerd wordt en gewassen wordt met een mengsel van pekelwater en voor de kaas specifieke bacteriestammen.

          De Chaumes is een goudkleurige kaas, zacht van binnen met een vrij zachte, oranje korst. De kaas heeft een niet al te sterke smaak.

          € 4,01 / 100 g

          gram
        • Gemberkaas Lebo §

          Heerlijke verse roomkaas met stukjes gember. Deze roomkaas is gemaakt van verse melk en erg lekker op toastjes.

          € 2,78 / 100 g

          gram
        • Gorgonzola Dolce §

          Gorgonzola is blauwschimmelkaas van volle gepasteuriseerd koemelk uit het noorden van Italië die al sinds eeuwen vervaardigd wordt. Gorgonzola is geschikt als dessert, op de kaasplank, maar wordt ook gebruikt als bestanddeel van spaghetti-saus en sommige pizza's.

          € 3,39 / 100 g

          gram
        • Kernhem §

          Kernhem is een milde gewassen korstkaas, met een halfzacht plakkerig zuivel. Deze kaas is familie van de zogeheten 'meshangers' of 'mesklevers'. De korst heeft een coating en is niet eetbaar.

          € 2,78 / 100 g

          gram
        • Klaverkaas Fenegriek §

          Fenegriek komt uit Zuid-Europa en Azië. Zowel de verse groene blaadjes kunnen gegeten worden, ze zijn heerlijk in bijvoorbeeld een curry, als ook de zaden. Dat zijn net kleine stukjes walnoot en smaken daar ook naar. Klaver kaas verwerkt het in de Klaver Kaas, waardoor deze een nootachtige smaak krijgt.

          € 1,95 / 100 g

          gram
        • Morbier AOC §

          De Morbier is een rauwmelkse Franse kaas, een halfharde gewassen-korst kaas. De Morbier komt van oorsprong uit het gelijknamige dorp Morbier in de Jura. Aromatische licht pittige kaas.

          € 2,78 / 100 g

          gram
        • Munster AOC §

          De Munster AOP is een Franse kaas, afkomstig uit de Vogezen. De naam is afgeleid van de plaats Munster. Een andere naam die in de Vogezen gebruikt wordt voor de Munster is de Géromé of de Munster-Géromé. De naam die in Nederland en België veel voor deze kaas gebruikt wordt is stinkkaas, de kaas heeft een bijzonder penetrante geur.

          De legende wil dat een Ierse monnik op zijn doorreis het recept voor deze kaas bij de inwoners van de Vogezen achtergelaten heeft. In ieder geval waren het de benedictijner monniken die zich in de 7e eeuw in de Elzas, in het zuidelijk deel van de Vogezen vestigden en die deze kaas zijn gaan maken. De naam van de plaats Munster is afgeleid van het Latijnse woord Monasterium voor klooster. De monniken ontgonnen vanuit de vallei de hellingen in de richting van Lotharingen, de overvloedige regenval maakte van het gebied een vruchtbare plek.
          In 1285 werd een nieuwe stad gevestigd, Sancti Gerardi Mare, later werd dit Gérardmer, uitgesproken als Géromé door de lokale bevolking. De geschiedenis van de twee steden was er niet een van grote vriendschap, en de Lotharingers maakten hun eigen Munster kaas, maar noemden die Géromé.

          Sinds 1969 heeft de Munster zijn AOP-keurmerk. Dit heeft het gebied waar de melk voor de Munster vandaan komt en waar de kaas geproduceerd mag worden ingeperkt. Daarnaast moeten de boeren en fabrikanten die de kaas willen produceren voldoen aan de in de AOP-keur gestelde eisen. Sinds 1996 heeft de Munster ook de Europese AOP-keur.
          Bereiding

          De Munster wordt van koemelk gemaakt, de melk wordt in vaten eerst licht ontroomd en vervolgens verwarmd en onder toevoeging van kalfsleb gestremd. De meeste kazen worden van gepasteuriseerde melk gemaakt, maar een enkele producent maakt ook nog rauwmelkse Munster. Eenmaal gestremd wordt de wrongel gesneden om wei er uit te laten lopen gedurende een kwartiertje. Vervolgens wordt de wrongel met aanhangende wei in vormen gedaan. De kaas blijft één dag in de vormen.
          De kaas wordt gezouten in een pekelbad, of door bestuiving met fijngemalen zout. Vervolgens start het rijpingsproces in zeer vochtige rijpingskelders. Daar wordt de kaas elke twee dagen gekeerd en gewassen met een mengsel van pekelwater en rijpingsfermenten. De rijping duurt minimaal 21 dagen voor de gewone Munster, minimaal 14 dagen voor de Petit-Munster (een klein kaasje van 120 gram).

          Het resultaat is een kaasje met een gladde, geel-oranje tot oranje-rood korst. De kaasmassa is lichter, ivoorkleurig, zacht, soepel. De smaak van de kaas is sterk, de geur van de kaas zeer sterk. De korst kan worden gegeten.

          € 3,64 / 100 g

          gram
        • Old Amsterdam §

          Het unieke zuursel en speciale rijpingsprocedé brengt het specifieke karakter van deze oude kaas tot leven. De exacte receptuur is een goed bewaard familiegeheim.

          € 2,35 / 100 g

          gram
        • Parmesan grana padano §

          Deze originele Parmezaanse kaas heeft een intense, licht kruidige smaak met licht zoete nuances. Perfect om te raspen over pasta of pizza, maar ook verrassend lekker als dessertkaas.

          € 4,01 / 100 g

          gram
        • Pikante Gorgonzola §

          Overbekende Italiaanse blauwschimmelkaas die uitgesproken smaakt en goed combineert met een stevige rode wijn ziet.

          € 3,02 / 100 g

          gram
        • Port Salut §

          De bekende Port salut is van oorsprong een abdijkaas. Deze romige en milde soort is genoemd naar de Bretonse Port-du-Salut abdij in Entrammes.

          De Port-du-Salut is een Franse kaas kaas die ook onder de namen Port salut, Entrammes en trappistenkaas bekend staat. In eerste instantie is de Port-du-Salut ontwikkeld door de cisterciënzer monniken van de Abdij Notre-Dame du Port-du-Salut in Port-Ringeard, Entrammes (tussen Laval en Angers) aan de rivier Mayenne in het departement Mayenne in Pays de la Loire. De Franse Revolutie in 1789 maakte dat de monniken van de abdij Frankrijk uit vluchtten naar Zwitserland. Onder leiding van de abt Dom Augustin de Lestrange leerden zij kaas maken om in hun levensonderhoud te voorzien. In 1815 konden ze terugkeren, maar bleven ze kaas maken. De kaas werd zeer populair, in 1873 verkochten ze de verkooprechten aan een Parijse kaashandelaar, en al in 1874 deponeerden ze het Port Salut handelsmerk. Tegenwoordig wordt de kaas niet meer door de monniken gemaakt, zij verkochten hun kennis en rechten aan Le Groupe Bel in 1959. De kaas wordt zelfs niet meer in Bretagne gemaakt, maar in een fabriek aan de Duitse grens.

          De huidige Port salut is ook niet de gewassen-korst kaas van weleer. Wel zijn er andere trappistenkazen die wel in de oude traditie gemaakt worden, zoals de Tamié, de Trappiste de Belval, de Pont-l'Évêque en de Campénéac

          Eigenlijk zouden alleen de traditioneel gemaakte kazen het merk “Port-du-Salut” mogen dragen, en de industrieel gemaakte, Saint-Paulin-achtige kazen zouden “Port salut” zijn, maar het onderscheid wordt niet strikt gehanteerd.

          € 3,09 / 100 g

          gram
        • Rambol Noot §

          Een smeltkaas afkomstig uit Frankrijk. In het zachte en romige zuivel zijn noten verwerkt. Deze kaas is gemaakt van gepasteuriseerde koemelk en heeft een vetpercentage van 60%.

          € 3,15 / 100 g

          gram
        • Reblochon §

          De Reblochon is een Franse kaas, een gewassen-korstkaas gemaakt van volle rauwe koemelk. Het resultaat is een kaas met een zachte, ivoorkleurige kaasmassa en een saffraangele korst.

          € 3,39 / 100 g

          gram
        • Rochebaron §

          Rochebaron is een zachte Franse blauwschimmelkaas uit Beauzac (Auvergne) die industrieel geproduceerd wordt. Deze kaas van koemelk is één van de weinige blauwe kazen die bij goede rijpheid een beetje uitloopt. Hij heeft een grijze korst die afkomstig is van een fijn aslaagje waar de kaas mee bestrooid wordt. Dit maakt de kaas in de buurt van de korst minder zuur. De kaas is zacht en smeuïg, met een milde blauwzwamsmaak.

          € 3,64 / 100 g

          gram
        • Roombrie §

          Roombrie is een bekende Franse kaasspecialiteit uit het hart van de Seine-et-Marne-streek, de oorspronkelijke briestreek. De delicaat milde smaak krijgt Roombrie door zorgvuldige rijping in speciaal uitgeruste rijpingskelders.

          € 2,16 / 100 g

          gram
        • Saint Agur §

          Deze Franse blauwader valt op door zijn romige karakter ondanks zijn pittige blauwadersmaak. Door de bereiding met koemelk is de kaas milder dan de Roquefort. De melk voor bereiding van Saint Agur is afkomstig van 300 boeren uit de Auvergne.

          € 3,64 / 100 g

          gram
        • Saint Albray §

          Saint Albray is een Franse kaas.

          De Saint Albray is een gewassen korstkaas en wordt dus tijdens de rijping gekeerd en gewassen met een pekelmengsel.

          Saint Albray wordt eerst bestoven met een schimmel en daarna gewassen. De korst is lichtoranje met een dichte witte schimmellaag. De kaasmassa is zacht en de kleur is crèmewit.

          € 4,01 / 100 g

          gram
        • Savoureux des Cremiers §

          Een harde kaas met nootachtige tonen. De kaas smelt op de tong en heeft een lange nasmaak.

          € 4,87 / 100 g

          gram
        • Sedurre Boerenkaas §

          Een ware smaak innovatie; Sedurre! Een Hollandse boerenkaas vol met traditionele Italiaanse specerijen zoals; Truffel, Knoflook, Tomaat, Olijven en Basilicum! Een krachtige Hollandse Boerenkaas met Italiaans temperament!

          € 2,47 / 100 g

          gram
        • Stompetoren 30+ Belegen §

          Deze kaas heeft bijna 4 maanden gerijpt in het Stompetoren rijpingspakhuis. Het zuivel is mooi zacht en soepel en nog steeds heerlijk romig van smaak.

          € 1,96 / 100 g

          gram
        • Stompetoren 30+ Jong Belegen §

          Stompetoren Light Jong Belegen is een Noord-Hollandse Goudse kaas die circa twee maanden heeft gerijpt. Voor mensen die minder vet willen of moeten eten is dit de perfecte kaas, 30+ maar met veel smaak, smeuïg en absoluut niet droog. Zacht en romig.

          € 1,91 / 100 g

          gram
        • Stompetoren 30+ Oud Belegen §

          Stompetoren Light is ambachtelijk bereid. Het is een magere kaas met een romige volle smaak. Stompetoren Light heeft ook een laag zoutgehalte.

          € 2,04 / 100 g

          gram
        • Stompetoren Belegen §

          Deze kaas wordt in Nederland als beste aangeschreven qua smaak en consistentie. Na 15 dagen verlaat de kaas de fabriek en begint het echte rijpingsproces. Het rijpen, ook wel affineren genoemd, is bepalend voor de verdere ontwikkeling van de smaak. Vooral een hogere temperatuur (15°c) en een hoge luchtvochtigheid leveren een kaas op met een volle smaak, meer smeuïgheid en een dun korstje. Deze kaas kenmerkt zich verder door een laag zoutgehalte en is te koop in de leeftijden jong t/m oud.

          € 1,79 / 100 g

          gram
        • Stompetoren Grand Cru §

          Door 18 maanden rijping geeft deze kaas een smaaksensatie.

          € 2,41 / 100 g

          gram
        • Stompetoren jong §

          Deze kaas wordt in Nederland als beste aangeschreven qua smaak en consistentie. Na 15 dagen verlaat de kaas de fabriek en begint het echte rijpingsproces. Het rijpen, ook wel affineren genoemd, is bepalend voor de verdere ontwikkeling van de smaak. Vooral een hogere temperatuur (15°c) en een hoge luchtvochtigheid leveren een kaas op met een volle smaak, meer smeuïgheid en een dun korstje. Deze kaas kenmerkt zich verder door een laag zoutgehalte en is te koop in de leeftijden jong t/m oud.

          € 1,54 / 100 g

          gram
        • Stompetoren Jong Belegen §

          Deze kaas wordt in Nederland als beste aangeschreven qua smaak en consistentie. Na 15 dagen verlaat de kaas de fabriek en begint het echte rijpingsproces. Het rijpen, ook wel affineren genoemd, is bepalend voor de verdere ontwikkeling van de smaak. Vooral een hogere temperatuur (15°c) en een hoge luchtvochtigheid leveren een kaas op met een volle smaak, meer smeuïgheid en een dun korstje. Deze kaas kenmerkt zich verder door een laag zoutgehalte en is te koop in de leeftijden jong t/m oud.

          € 1,67 / 100 g

          gram
        • Stompetoren Komijn Belegen §

          De ambachtelijke volle smaak van Stompetoren kaas aangevuld met komijn zorgen voor een heerlijk kwaliteitsproduct. In deze kaas zijn kwaliteit en smaak gecombineerd tot een product met karakter. De kazen zijn verkrijgbaar van jong t/m oud.

          € 1,84 / 100 g

          gram
        • Stompetoren Komijn Jong §

          De ambachtelijke volle smaak van Stompetoren kaas aangevuld met komijn zorgen voor een heerlijk kwaliteitsproduct. In deze kaas zijn kwaliteit en smaak gecombineerd tot een product met karakter. De kazen zijn verkrijgbaar van jong t/m oud.

          € 1,68 / 100 g

          gram
        • Stompetoren Komijn Oud §

          De ambachtelijke volle smaak van Stompetoren kaas aangevuld met komijn zorgen voor een heerlijk kwaliteitsproduct. In deze kaas zijn kwaliteit en smaak gecombineerd tot een product met karakter. De kazen zijn verkrijgbaar van jong t/m oud.

          € 2,22 / 100 g

          gram
        • Stompetoren Oud §

          Heerlijke Beemsterkaas tot in de perfectie gerijpt, hoe langzamer je de kaas laat rijpen met de juiste vochtigheid hoe dunner de korst en hoe smeuïger het zuivel van de kaas. Bij deze kaas komt dit mooi samen.

          € 2,16 / 100 g

          gram
        • Stompetoren Overjarig §

          Stompetoren kaas wordt in Nederland als beste aangeschreven qua smaak en consistentie. Stompetoren kaas kenmerkt zich verder door een laag zoutgehalte.

          € 2,71 / 100 g

          gram
        • Taleggio §

          Taleggio is een zachte gewassen korstkaas die afkomstig is uit het gelijknamige dal in het Bergamo gebied in Lombardije. De kaas is herkenbaar aan de strepen in de oranje-roze korst met daarin blauwgrijze schimmelvlekken.

          € 2,16 / 100 g

          gram
        • Tête de Moine A.O.P. §

          Tête de Moine (Frans voor monnikshoofd) is een Zwitserse kaas uit de Berner Jura, het Franstalige deel van Kanton Bern, die gemaakt wordt uit rauwmelkse koemelk.De Tête de Moine is halfhard, donkergeel met een bruingele geribbelde korst.

          De kaas wordt niet gesneden, maar geschaafd, tegenwoordig meestal met de in 1982 ontworpen girolle. De korst valt bij het schaven in stukjes uit elkaar, en de kaas vormt zich tot rozetjes.

          De kaas kent zijn oorsprong bij de monniken van Abbaye de Bellelay in Saicourt. Daar zijn al meldingen van de kaas uit 1192. Tegenwoordig wordt de kaas gemaakt door een beperkt aantal producenten. Sinds 2001 is de kaas toegelaten als beschermd lokaal product (Appelation d'Origine Protegée) onder de naam Tête de Moine, Fromage de Bellelay.

          € 3,64 / 100 g

          gram
        • Totta Duetto §

          Gorgonzola dolce en Mascarpone.

          € 3,64 / 100 g

          gram
        • Tynjetaler §

          Tynjetaler is een heerlijke bijzondere boerenkaas van Friese grond. Deze kaas heeft al meerdere keren de eerste plaats in de strijd om de lekkerste Goudse Boerenkaas gewonnen. De Tynjetaler is romig en ietsje zoet, met een knipoog naar de Zwitserse Alpen. Deze jong belegen boerenkaas heeft een licht pittige nasmaak. Heerlijk voor op brood, niet te versmaden bij de borrel of als fondue.

          € 1,96 / 100 g

          gram
        • Zwitserse Gruyère §

          Gruyère is een kaas die genoemd is naar de Zwitserse stad Gruyères. De kaas heeft sinds 2001 een AOP keurmerk. Gruyère is uitstekend geschikt voor kaasfondue, op brood, in tosti's en voor het gratineren van uiensoep.

          € 2,78 / 100 g

          gram
      • goat cheese §


        • Chevre Buche §

          Chevre Buche is een rolletje verse geitenkaas uit 100% geitenmelk. Bij de bereiding is een microbieel stremsel gebruikt, waardoor de kaas geschikt is voor vegetariërs. Deze Chevre kent oneindig veel gebruiksmomenten, heerlijk in combinatie met noten of vruchten.

          € 2,90 / 100 g

          gram
        • Feta Dodoni §

          Zachte Griekse kaas zonder korst en met een licht zoute smaak.

          € 4,87 / piece

          piece
        • Geitenkaas met honing §

          Geitenkaas met honing is een heerlijk combinatie. Heel veel mensen houden van deze smaak! Het frisse van de geitenkaas en het zoete van de honing.

          € 2,90 / 100 g

          gram
        • Olde Bokke Oude Geitenkaas §

          Deze geitenkaas wordt bereid uit 100% Hollandse geitenmelk. De witte kleur van geitenkaas ontstaat doordat geiten alle caroteen (oranje) uit het gras omzetten in vitamine A. Deze oude geitenkaas variant is traditioneel gerijpt en daardoor extra pittig van smaak.

          € 3,09 / 100 g

          gram
        • Rooie Sikke Belegen Geitenkaas §

          Deze geitenkaas wordt bereid uit 100% Hollandse geitenmelk. De witte kleur van geitenkaas ontstaat doordat geiten alle caroteen (oranje) uit het gras omzetten in vitamine A. Deze belegen variant is traditioneel gerijpt en daardoor pittig van smaak.

          € 2,79 / 100 g

          gram
        • Zwarte Sikke Jong Belegen Geitenkaas §

          Deze geitenkaas wordt bereid uit 100% Hollandse geitenmelk. De witte kleur van geitenkaas ontstaat doordat geiten alle caroteen (oranje) uit het gras omzetten in vitamine A.

          € 2,47 / 100 g

          gram
      • sheep cheese §


        • Cabrales §

          Cabrales is een Spaanse blauwgeaderde koeienkaas (met bijmenging van geiten- en schapenmelk), afkomstig uit de gelijknamige gemeente Cabrales in Noord-Spanje. De Cabrales-kaas is trommelvormig. De kaas is brokkelig, doch smeerbaar. De kaas heeft een typerende ziltige en houtachtige smaak wat voor een belangrijk deel is te danken aan de esdoornbladeren.

          € 3,64 / 100 g

          gram
        • Manchego §

          Manchego komt,zoals de naam reeds doet vermoeden, uit het Spaanse La Mancha. Manchego is de kaas die kazen in het algemeen populair maakte in Spanje. En dat is niet voor niets. De kaas wordt gemaakt van de zuivere melk van het Manchego-schaap, een sterk ras, dat ook bij zeer grote droogte overleeft.

          In Lan Mancha wordt al sinds de IJzertijd kaas bereid. de Manchego, waar onder meer de Romeinen gek op waren. De kaas was vooral bedoeld als voedselproviand voor de herders: de schapen werden vooral voor hun wol gehouden. Pas veel later, in de negentiende eeuw, werd de kaas ook vervaardigd uit economisch belang. Queso Manchego heeft sinds 1984 het stempel van de beschermde herkomstaanduiding Denominación de Origen (D.O.).

          Om het etiket artesanal (ambachtelijk) te mogen voeren, mag de kaasmaker alleen rauwe melk gebruiken. Tegenwoordig wordt echter veelal gepasteuriseerde melk gebruikt.

          Fresco, die slechts zestig dagen heeft gerijpt. Semicurado is vergelijkbaar met belegen en de Curado heeft meer dan zes maanden gerijpt, waarna het een stevige, snijdbare kaas is. Añejo is overbejaard: deze kazen hebben soms wel twee jaar gerijpt.

          Een stukje Curado ondergedompeld in olijfolie van goede kwaliteit is perfect maar ook op de dessertkaart zeer gewild.

          € 3,64 / 100 g

          gram
        • Pecorino Moliterno con Tartufo §

          Pecorino Moliterno con Tartufo is de lekkerste verkijgbare kaas ! De top onder de truffelkazen wordt gemaakt van schapenmelk uit Sardinië en er wordt rijkelijk verse zwarte truffel aan toegevoegd. Zol lekker heeft u het nog nooit geproefd !

          € 7,34 / 100 g

          gram
        • Pecorino Oro Antico §

          Deze zes maanden oude harde kaas van schapenmelk is een rijke, dichte traditionele Italiaanse tafel kaas. De naam "Oro" of "Goud" komt van de producent, Il Forteto. Deze bijzondere Pecorino (Pecora=schaap) is een verbazingwekkend lekker schapenkaasje uit Toscane met een nootachtige finish.

          € 3,02 / 100 g

          gram
        • Roquefort AOC §

          De smaak van Roquefort Papillon roque4is volgens kenners top! De traditie en smaak van de kaas is het geheim dat voor een groot deel ligt in de originele Penicillium roqueforti.

          € 5,24 / 100 g

          gram
      • buffalo cheese §


        • Mozzarella di Bufala §

          Mozzarella is een verzamelnaam voor twee soorten verse kaas. De oorspronkelijke mozzarella is de Mozzarella di Bufala vervaardigd uit de melk van de waterbuffel.

          Later is men ook mozzarella uit koemelk gaan vervaardigen. Beiden zijn wel volgens dezelfde principes vervaardigd, maar hebben een geheel eigen smaak en structuur. De Mozzarella di Bufala is porseleinwit (net als de buffelmelk) terwijl de koemelkmozzarella een licht gelige kleur van de in koemelk aanwezige caroteen heeft. De Mozzarella di Bufala wordt als een delicatesse beschouwd, maar is in vergelijking met de koemelkmozzarella duurder. Beiden zijn van gepasteuriseerde melk.

          € 3,68 / piece

          piece
      • tapas §


        • Aioli §

          Het woord aioli komt oorspronkelijk uit het Catalaans, en is een samentrekking van de woorden voor knoflook en olie (all i oli). Aioli wordt veel gebruikt n Catalonië en elders aan de Middellandse Zee. De saus is heerlijk bij salades, koud vlees, vis, pastasalades en als tapa met brood.

          € 2,01 / 100 g

          gram
        • Bruschetta rucola §

          Rijpe tomaten, zongedroogde tomaten, Parmezaanse kaas, knoflook en rucola. Lekker op geroosterd brood met rauwe ham.

          € 3,03 / 100 g

          gram
        • Bruschetta tomaat §

          Deze bruschetta met tomaat is heerlijk om te serveren als hapje of amuse.

          € 3,03 / 100 g

          gram
        • Eierbieslooksalade §

          Je kunt deze salade op een lekker broodje doen (heerlijk bij een kom verse soep) of als borrelhapje gebruiken.

          € 1,54 / 100 g

          gram
        • Feta olijven §

          Heerlijke olijven met feta kaas voor een gezellige borrel of door de salade.

          € 3,03 / 100 g

          gram
        • Gemengde olijven §

          Deze combinatie van groene en zwarte olijven is bijvoorbeeld heerlijk als borrelhapje of in een (Griekse) salade.

          € 2,21 / 100 g

          gram
        • Groene pesto §

          Groene pestosaus staat ook wel bekend als “Pesto alla Genovese”. Pesto alla Genovese vindt zijn oorsprong in de Italiaanse streek Ligurië, meer specifiek in de stad Genua of op zijn Italiaans: “Genova”. De ingrediënten zijn verse basilicum, knoflook, pijnboompitten, pecorinokaas en olijfolie.

          € 3,03 / 100 g

          gram
        • Kipkerriesalade §

          Een rijkgevulde salade met stukjes kip, appel, knolselderij en ananas in een milde kerriesaus.

          € 1,85 / 100 g

          gram
        • Knoflookolijven §

          Heerlijke groene olijven in knoflookmarinade.

          € 2,21 / 100 g

          gram
        • Krabsalade §

          Een kant-en-klare krabsalade voor op brood of tijdens de borrel.

          € 2,31 / 100 g

          gram
        • Peppadew met roomkaas §

          Zoete pikante pepertjes gevuld met roomkaas.

          € 4,06 / 100 g

          gram
        • Pittige olijven §

          De smaakmakers voor deze olijven, ingelegd in olie, zijn pittige chili en knoflook.

          € 2,57 / 100 g

          gram
        • Selleriesalade §

          Een heerlijke frisse salade rijk gevuld met raspstukjes van de Selderijknol, ook wel Sellierieknol genoemd. Deze wordt vermengd met een "mayonaise-achtige" saus.

          € 1,29 / 100 g

          gram
        • Tapenade tricolore §

          De basis bestaat uit groene-,en zwarte olijven, zongedroogde tomaatjes en olie. Daaraan toegevoegd: kappertjes, knoflook en Parmezaan.

          € 2,52 / 100 g

          gram
        • Tonijnsalade §

          Een heerlijke vissalade die als lunch geserveerd kan worden met een krokant geroosterd broodje en een frisse salade, of als borrelhapje met toastjes of sneetjes stokbrood.

          € 2,01 / 100 g

          gram
        • Zoete olijven §

          De marinade, waarin de olijven worden bewaard, is verrijkt met honing.

          € 2,57 / 100 g

          gram
        • Zwarte olijven §

          De zwarte olijf is, naast borrelhapje, een heerlijke toevoeging voor salades, pizza's en andere maaltijden.

          € 1,70 / 100 g

          gram