Loading...
    • Akerkhof 32, Binnenstad, 9711 JC Groningen
    • Akerkhof 32, Binnenstad, 9711 JC Groningen
      monday 08-09-2025:08:00-18:30tuesday 09-09-2025:08:00-18:30
      wednesday 10-09-2025:08:00-18:30thursday 11-09-2025:08:00-18:30
      friday 12-09-2025:08:00-18:30saturday 13-09-2025:08:00-17:00
      sunday 14-09-2025:closedmonday 15-09-2025:08:00-18:30
      tuesday 16-09-2025:08:00-18:30wednesday 17-09-2025:08:00-18:30
      thursday 18-09-2025:08:00-18:30friday 19-09-2025:08:00-18:30
      saturday 20-09-2025:08:00-17:00sunday 21-09-2025:closed
    • Akerkhof 32, Binnenstad, 9711 JC Groningen
      monday 08-09-2025:10:00-18:30tuesday 09-09-2025:10:00-18:30
      wednesday 10-09-2025:10:00-18:30thursday 11-09-2025:10:00-18:30
      friday 12-09-2025:10:00-18:30saturday 13-09-2025:10:00-17:00
      sunday 14-09-2025:monday 15-09-2025:10:00-18:30
      tuesday 16-09-2025:10:00-18:30wednesday 17-09-2025:10:00-18:30
      thursday 18-09-2025:10:00-18:30friday 19-09-2025:10:00-18:30
      saturday 20-09-2025:10:00-17:00sunday 21-09-2025:
    • monday 08-09-2025:11:00-14:00tuesday 09-09-2025:11:00-14:00
      wednesday 10-09-2025:11:00-14:00thursday 11-09-2025:11:00-14:00
      friday 12-09-2025:11:00-14:00saturday 13-09-2025:11:00-14:00
      sunday 14-09-2025:monday 15-09-2025:11:00-14:00
      tuesday 16-09-2025:11:00-14:00wednesday 17-09-2025:11:00-14:00
      thursday 18-09-2025:11:00-14:00friday 19-09-2025:11:00-14:00
      saturday 20-09-2025:11:00-14:00sunday 21-09-2025:
    • delivery regiondelivery fee
      radius: 1 kilometer
      Binnenstad€ 3,00
      Schilders- en Zeeheldenwijk€ 3,00
      Oranjewijk€ 3,00
      Korrewegwijk€ 3,00
      Oosterparkwijk€ 3,00
      Herewegbuurt€ 3,00
      Rivierenbuurt€ 3,00
      Helpman-Oost€ 3,00
      Coendersborg€ 3,00
      Laanhuizen€ 3,00
      • pickup
        • internet banking
      • delivery
        • internet banking
    • allergen and nutritional information can be requested by phone during opening hours via +31 50 305 5297

      • Fruit §


        • Sinaasappels bio §

          Dit is de bekendste citrusvrucht. Hij wordt in zoete en zoetzure versies geïmporteerd uit onder meer Spanje, Marokko en Zuid-Afrika. Er zijn verschillende soorten, zoals de gewone sinaasappel, de navelsinaasappel en de bloedsinaasappel. Aan de boom zijn ze geelgroen van kleur die door de nachtelijke kou verandert in oranje. Een handsinaasappel is sappig en kan na het pellen zo gegeten worden. Een perssinaasappel heeft vruchtvlees van een meer vezelige structuur en leent zich beter om uit te persen.

          € 4,50 / 4 pieces

          x 4 pieces
        • Handsinaasappels bio §

          Dit is de bekendste citrusvrucht. Hij wordt in zoete en zoetzure versies geïmporteerd uit onder meer Spanje, Marokko en Zuid-Afrika. Er zijn verschillende soorten, zoals de gewone sinaasappel, de navelsinaasappel en de bloedsinaasappel. Aan de boom zijn ze geelgroen van kleur die door de nachtelijke kou verandert in oranje. Een handsinaasappel is sappig en kan na het pellen zo gegeten worden. Een perssinaasappel heeft vruchtvlees van een meer vezelige structuur en leent zich beter om uit te persen.

          € 4,50 / 4 pieces

          x 4 pieces
        • Elstar §

          De elstar is één van de meest gekochte Nederlandse appelsoorten. De appel is ooit geboren in het Gelderse plaatsje Elst. En daar heeft deze frisse appel zijn naam dan ook vandaan. Het is een brede, platte appel, felrood van kleur met een gele ondergrond. De elstar heeft in het rood een lichte verruwing. Het vruchtvlees is roomwit, vrij stevig, sappig en zoet/zuur van smaak. Deze appel is verkrijgbaar van half augustus tot half juni.

          € 2,50 / kilo

          kilo
        • Jonagold bio §

          Naast de elstar is ook de Jonagold erg bekend. Deze appel is vrij groot en hoog en heeft een oranje/helrode blos. Het vruchtvlees is geelwit, sappig, vast en het vruchtvlees is zoet/zuur van smaak. De jonagold is een echte handappel, maar kan ook heel goed als moesappel gebruikt worden. De jonagold is er langer als de echte moesappel “Schone van Boskoop” of Goudreinet, en daarmee een prima vervanger in de periode dat de Goudreinet er niet is. Gebruik de jonagold dus als handappel, maar ook voor appelmoes, appeltaart, appelbeignets e.d. De jonagold is een kruising tussen de golden delicious en de jonathan. Deze appel is goed te bewaren en daarmee ook het gehele jaar door verkrijgbaar.

          € 3,99 / 4 pieces

          x 4 pieces
        • Goudreinette Boskoop §

          De Goudreinet, die eigenlijk Schone van Boskoop heet, is een grote appel met een onregelmatige vorm. De appel is groengeel tot bronsachtig van kleur met vaak een rode blos. De goudreinet heeft stevig, geel/wit vruchtvlees met een friszure smaak. Het meest bekend is de rode variant (Rode Schone van Boskoop). De goudreinet kan als handappel gegeten worden maar is vooral bekend om zijn goede eigenschappen voor appelmoes, appeltaart en appelbeignets. De Goudreinet is verkrijgbaar van eind september tot half april.

          € 2,99 / kilo

          kilo
        • Granaatappel §

          Granaatappels komen oorspronkelijk uit Perzië en worden al eeuwenlang verbonden met allerlei culturen en religies als een symbool van vruchtbaarheid. De granaatappel behoort botanisch gezien tot de bessen. De granaatappel groeit aan een boom van ongeveer 8 meter hoog. Een granaatappel is een prachtige rode vrucht die ongeveer zo groot is als een sinaasappel. De vruchten zijn een bron van kalium, vitamine C en een grote hoeveelheid van stoffen die goed zijn voor je immuunsysteem. De schil is glad en leerachtig. De vrucht is roodbruin van kleur. Binnen de schil verdelen witachtige vliezen de vrucht in compartimenten. Hierin zitten talloze rode kogeltjes. Ze bestaan uit geleiachtige licht tot donkerrood vruchtvlees met een eetbaar wit pitje erin.

          € 2,79 / piece

          piece
        • Citroen bio §

          Citroen is een citrusvrucht en familie van de sinaasappel. Er waren oorspronkelijk zo’n 12 soorten citrusvruchten, maar door kruisingen is dit aantal inmiddels sterk gegroeid. Citroenen komen van oorsprong uit de moessongebieden in zuidoost Azië waar ze al meer dan 4000 jaar worden gekweekt.Ook het gebied rond de Middellandse Zee heeft een perfect klimaat voor citrusvruchten. Een citroen is voor de meeste mensen te zuur om zo uit de hand te eten. Echter het sap geeft gerechten, dranken en sauzen een frisse smaak. Bovendien kan het sap verkleuring van bijvoorbeeld banaan, appel en avocado voorkomen. De schil is bijzonder aromatisch en kun je daarom heel goed fijngeraspt toevoegen aan deeg voor gebak en cake. Het sappige, lichtgele zure vruchtvlees versterkt de smaak van ander voedsel en activeert en verfrist de smaakpapillen.

          € 1,30 / piece

        • Limoen §

          De limoen is familie van de citroen en de sinaasappel. Het behoort tot de citrusvruchten (Wijnruitfamilie). Limoenen zijn rond en kleiner dan citroenen. De schil is dun, vrij glad en groen. Het zure en geelgroene vruchtvlees is veel geuriger, aromatischer en sappiger dan dat van een citroen. Het sap van de limoen geeft gerechten, dranken en sauzen een frisse smaak. Bovendien kan het sap verkleuring van bijvoorbeeld banaan, appel, peer en avocado voorkomen. Gebruik ook de aromatische schil: fijn geraspt is het een perfecte smaakmaker voor cakedeeg of een currysaus.
          Vingerlimoen is een limoensoort, die wat betreft vorm lijkt op een augurk. De vrucht zit vol knapperige sapbolletjes. De vrucht komt uit Australië en wordt ook wel citruskaviaar genoemd.

          € 0,60 / piece

      • stone fruit §


        • Dadels bio §

          Dadels zijn de vruchten van palmbomen. Ze behoren tot de oudst gecultiveerde vruchten ter wereld. Al 3000 jaar voor onze jaartelling waren deze vruchten bekend. Tegenwoordig worden ze vooral geteeld in Noord-Afrika, Arabische landen, Californië en Australië. Het zijn ongeveer 5 cm lange vruchten met een gladde bruine tot roodbruine of bruinzwarte schil. In de vrucht zit een langwerpige harde pit. De dadel behoort tot de steenvruchten. In supermarkten, bij groentenspecialisten en bij delicatessezaken zijn vaak de gedroogde dadels te koop, soms zelfs nog aan een tros. Echter steeds vaker zijn er ook verse of ingevroren dadels verkrijgbaar. Verse dadels smaken naar honing en zijn minder zoet dan gedroogde. De gedroogde dadels zijn plakkerig zoet. De zogenoemde Medjooldadels staan bekend als de Mercedes onder de dadels. Groot, boterzacht en heel smakelijk.

          € 1,99 / 100 g

          gram
      • seeds §


        • Quinoa §

          De zaden van de plant quinoa lijken op graankorrels en worden ook op die manier in de keuken gebruikt. Net als granen valt quinoa daarom in vak 2 van de Schijf van Vijf. Dit is het vak waar brood, aardappelen, rijst, pasta, couscous en peulvruchten onder vallen. Quinoa kan dienen als vervanger van rijst of couscous. Quinoa is een bron van eiwit en de mineralen koper en magnesium. Verder bevat quinoa vezels, B-vitamines, vitamine E en ijzer.

          € 1,65 / 250 g

          gram
      • exotic fruit §


        • Biologische bananen §

          Van biologische oorsprong.

          € 2,59 / 5 pieces

          x 5 pieces
      • soft fruit §


        • Zomerfruit §

          € 3,49 / ±500 g

          tray
      • fruiting §


        • Courgette §

          € 1,95 / piece

          piece
        • Hollandse komkommer §

          € 1,90 / piece

          piece
        • Rode cayenne peper §

          € 3,49 / tray

          tray
        • Rode paprika Holland §

          € 0,90 / 100 g

          gram
      • cabbage §


        • Bloemkool Holland §

          Bloemkool is een ronde koolsoort, die bestaat uit groene stengels met witte bloemknoppen. Het is door zijn milde, toegankelijke smaak een van de meest populaire groenten in Nederland. De groente komt uit Nederland, maar ook uit onder meer Frankrijk en Italië.

          € 3,49 / piece

          piece
        • Broccoli §

          Broccoli is een populaire groente die verwant is aan bloemkool, maar er zijn verschillen en dat is niet alleen de kleur. Van broccoli worden de nog gesloten bloemknoppen gegeten, van bloemkool zijn het de aanlegsels van de bloemknoppen die we consumeren. Verder is broccoli kleiner dan bloemkool en is de structuur ook losser. Broccoli bestaat uit kleine groene bloemknoppen met dikke stelen. De smaak lijkt op die van bloemkool, maar is fijner en pittiger. Rauwe broccoli is rijk aan vitamine C, rijk aan vezels en is de bron van omega 3 vetzuren.

          € 2,49 / piece

          piece
        • Spitskool §

          Dit is het neefje van de witte kool. Hij heeft een spitse vorm, een zachte smaak en is wat sappiger en lichter verteerbaar dan zijn grote oom. Spitskool is ideaal om te koken, te stoven, te smoren en te roerbakken. Je kunt er allerlei westerse en oosterse gerechten mee maken!

          € 2,80 / piece

          piece
        • Zuurkool (bio) §

          De meeste groenten gaan vers van het land of de kas naar de winkel. Zuurkool niet. Die begint als witte kool. De buitenste bladeren en de harde kern worden verwijderd en de rest wordt in fijne reepjes gesneden. Deze worden licht gezouten en een tijdje opgeborgen. Vroeger in een grote Keulse pot in de kelder, nu in containers in de fabriek. Goed aandrukken, afdekken en dan drie tot acht weken geduld hebben. Dat is het geheim van deze heerlijke Hollandse winterkost. Licht verteerbaar, mildzuur van smaak en rijk aan vitaminen. In de achttiende eeuw zeilde de Britse zeevaarder en cartograaf James Cook niet uit zonder een paar vaten zuurkool aan boord: om scheurbuik wegens vitaminegebrek te voorkomen!

          € 1,99 / ±500 g

          packet
      • leafy vegetables §


        • Eikenblad sla rood Holland §

          De bladeren van de eikenbladsla lijken, zoals de naam al doet vermoeden, op de bladeren van een eik. De kleur is meestal groen met rood-bruine randen, maar er zijn ook compleet groene varianten. De sla is zacht, smaakt mals en iets nootachtig. In veel zakken gemengde sla is eikenbladsla verwerkt vanwege zijn decoratieve uiterlijk.

          € 2,95 / piece

          piece
        • Lollo Rossa biologisch §

          Lollo rossa (de rode) en lollo bionda (de lichtgroene) zijn slasoorten met een losse krop en een sterk gekroesd blad. Het blad is zacht en de smaak is heel neutraal. Deze decoratieve slasoorten komen van oorsprong uit Italië.

          € 2,95 / piece

          piece
        • Witlof §

          Witlof is de familie van andijvie. Dit is een bladgroente die men in het donker teelt. De afgesneden (afgebroken) krop kun je zowel rauw als gekookt eten. Witlof wordt ook wel Brussels lof genoemd. Aan de teelt van witlof besteden onze tuinders veel aandacht. Ze zijn twee jaar bezig om je een puike, voedzame groente te leveren die je op meerdere wijzen kunt bereiden. In het eerste jaar teelt men de witlofwortelen die zodra ze volgroeid zijn worden geoogst. Vervolgens zet men de wortelen op en bedekt ze met een laag speciale aarde. In het tweede jaar kan men dan de witlofstronkjes oogsten. Vroeger was witlof erg bitter. De soorten van nu zijn milder. Probeer ook eens de roodlof en de radicchio, die paarsgekrulde struikjes heb je vast wel eens gezien.

          € 0,85 / piece

          piece
      • stem crops §


        • Asperges Holland §

          Asperges zijn de witte of groene scheuten aan de wortel van de aspergeplant. Witte asperges groeien onder de grond, dus in het donker. Groene asperges zijn juist in het licht gegroeid. De smaak van asperges is zacht, met een heel kenmerkend aroma. Groene asperges zijn wat sterker van smaak.

          € 6,50 / 500 g

          x 500 g
        • Bleekselderij Holland §

          Bleekselderij zijn de jonge, lichtgroene stengels van de selderijplant. Elke klassieke Italiaanse tomatensaus begint met het fruiten van het gouden trio: een fijngehakt uitje, worteltje en stengel bleekselderij. Tegenwoordig staat bleekselderij, met zijn frisse smaak, vooral bekend als saladegroente. Echter bleekselderij kan ook worden gebakken, gestoofd of gekookt.

          € 2,75 / piece

          piece
        • Citroengras §

          Citroengras is een soort gras. De Indonesische naam is sereh. De stengels hebben een frisse, citroenachtige, licht gemberachtige smaak. Citroengras wordt niet rauw gegeten, maar altijd meegekookt of gestoofd. Kook je sereh mee voor het aroma dan wordt de stengel in zijn geheel gebruikt en voor het serveren verwijderd. Het onderste dikke deel van de stengel kan ook fijngehakt gebruikt worden in gerechten. Citroengras is te koop bij toko’s, bij de betere supermarkt en de groentespecialist. Sereh is ook in gedroogde poedervorm te koop.

          € 0,75 / piece

          piece
      • tubers §


        • Gember biologisch §

          Gember is een wortelknol van de gemberplant. Al in de middeleeuwen werd de knol gebruikt om gerechten op smaak te brengen. Vlees wordt malser door gember, omdat verse gember een eiwitsplitsend enzym bevat. Gember is als verse knol te koop, maar ook in vele andere gedaantes:
          - gekonfijt: bolletjes geschilde gember ingelegd in suikersiroop
          - gekristalliseerd: gekonfijte gember met een laagje suiker
          - bakgember: fijngesneden gember op siroop
          - gemberpoeder: gemalen gedroogde gemberwortel. Indonesische naam is djahé
          - gembersiroop: de siroop waarin gekonfijte gember wordt bewaard. Omdat gember veel smaak en aroma afgeeft, heeft deze suikersiroop dit overgenomen.

          € 1,80 / 100 g

          gram
        • Rode bieten (bio) gekookt §

          Deze bietjes zijn al voor je gekookt en zijn daardoor direct te gebruiken in diverse gerechten!

          € 2,49 / sachet

          sachet
        • Zoete aardappel bio §

          Zoete aardappelen worden ook wel Bataat genoemd. De zoete aardappel of bataat is een van die groenten die je bij blijven als je ze ooit gegeten hebt. De zoete aardappel komt oorspronkelijk uit Mexico. Het is een exotische vrucht welke onder de grond groeit. Het is de knolvormige wortel van een slingerachtige plant. Zoete aardappelen kunnen variëren van langwerpig tot rond. De zoete aardappelen die we in Nederland importeren zijn lichtgeel op purperrood van kleur. Ze zijn allemaal rijk aan zetmeel en suiker. De smaak is zoet, dat zegt de naam al, maar ook ietwat kruidig. Juist daarom past hij zo prima in allerlei pikante gerechten.

          € 0,50 / 100 g

          gram
      • Sperziebonen §


        • Sperziebonen §

          Deze bekende groente is ook bekend onder de namen slabonen en prinsessenbonen. Sperziebonen kun je koken, stoven, smoren en roerbakken. Deze Hollands kwaliteitsproducten van de volle grond zijn er in de veel voorkomende groene uitvoering en de wat meer zeldzame gele versie. Er is nog een variant: de haricot vert. Dit is een slanke en rechte boon die het vooral goed doet bij feestelijke dinertjes.

          € 2,00 / ±250 g

          sachet
      • legume §


        • Black Beans §

          € 2,20 / can

          can
        • Bruine bonen Brandwijk §

          € 0,94 / 250 g

          gram
        • Butter beans Brandwijk §

          € 1,35 / 250 g

          gram
        • Friese woudbonen Brandwijk §

          € 1,63 / 250 g

          gram
        • Gele linzen bio §

          € 3,30 / 250 g

          gram
        • Grauwe erwten Brandwijk §

          € 1,65 / 250 g

          gram
        • Groene erwten Brandwijk §

          € 0,60 / 250 g

          gram
        • Kapucijners Brandwijk §

          € 0,71 / 250 g

          gram
        • Limaboon Brandwijk §

          € 1,74 / 250 g

          gram
        • Linzen bruin Brandwijk §

          € 0,90 / 250 g

          gram
        • Linzen rood Brandwijk §

          € 0,90 / 250 g

          gram
        • Spliterwten Brandwijk §

          € 0,61 / 250 g

          gram
        • Witte bonen Brandwijk §

          € 0,89 / 250 g

          gram
      • onions §


        • Bosui Holland §

          De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. Ze worden ook wel lente-uitjes of stengeluitjes genoemd. De smaak is zacht en doet een beetje aan prei denken. Rauw en in ringetjes gesneden past bosui prima in bijvoorbeeld salades of soepen. Maar rauwe bosuitjes zijn ook heel smakelijk in rauwkost, gestoofde groenten, op een boterham met kaas of in een omelet. Meegestoofd geven bosuitjes een gerecht een lichte uiensmaak. Stoof of bak ze wél kort, want anders gaat de lekkere smaak verloren. Gestoofde bosui smaakt lekker in voorjaarsgroenten, eiergerechten en lichte vleessoorten, zoals kalfsvlees, kip en vis. Bosui wordt ook veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals noedelsoep of curryschotels. Je kunt bosui zelfs als groente serveren: snijd de uitjes dan in stukjes van ca. 5 cm en stoof deze in 3 tot 4 minuten in wat boter gaar. Daarna bestrooi je ze met wat (zee)zout.

          € 1,99 / piece

          piece
        • Knoflook §

          De knoflook is een echte smaakmaker en beroemd en berucht tegelijk vanwege zijn doordringende aroma. Knoflook is familie van de uien en rijk aan vluchtige aromastoffen. Al in de oudheid werd koflook gegeten, vooral in de landen rond de Middellandse Zee en in Azië. Rauwe knoflook smaakt scherp. Door knoflook te verhitten wordt de smaak aromatischer en zoeter. Een knoflookbol kan tot 20 teentjes knoflook bevatten. Knoflookbollen worden in hun geheel gedroogd. Gebruik ongeveer 1-4 teentjes knoflook per recept voor 4 personen.

          € 1,90 / 100 g

          gram
        • Prei Holland §

          Prei is een aromatische, pittige groente met lange witte stelen en groen schutblad. Prei behoort tot de lookfamilie waartoe ook ui, bieslook en knoflook behoren. En dat ruik je! Noord-Brabant en Limburg zijn de belangrijkste teeltgebieden in Nederland. Prei wordt het gehele jaar door aangevoerd. Er is winter-, herfst en zomerprei. Winterprei is dikker en steviger en kleurt van grijsgroen tot blauwgroen. Zomer- en herfstprei heeft een lange, dunne schacht met geelgroen blad met een fijne structuur. Deze preisoorten zijn minder lang houdbaar dan winterprei. De schacht van de prei wordt gebleekt: tijdens de groei worden de voren steeds met aarde aangevuld.

          € 1,00 / piece

          piece
      • mushrooms §


        • Gedroogde paddenstoelen §

          Luxe mengeling van paddenstoelen.

          € 8,25 / 125 g

        • Kastanjechampignons §

          De kastanjechampignon lijkt qua grootte en vorm op de witte champignon. Het verschil zit ‘m in de bruine kleur en de nootachtige smaak. Bovendien bevat de kastanjechampignon minder vocht waardoor hij minder slinkt bij het bereiden.

          € 2,25 / 250 g

          x 250 g
        • Oesterzwammen §

          De oesterzwam is na de champignon de bekendste paddenstoel van Nederland. Hij wordt in de allerhoogste kwaliteit geteeld. De vorm van een oesterzwam lijkt op die van een oesterschelp, vandaar de naam. De meest gangbare soorten zijn de bruingrijze en de lichtpaarse oesterzwam. De bruingrijze wordt ook wel de kalfsoesterzwam genoemd, omdat de zachte smaak iets weg heeft van kalfsvlees. De lichtpaarse oesterzwam wordt ook wel tongetjeszwam genoemd, omdat hij smaakt naar… tong. In het wild groeit hij in trossen op boomstammen en dood hout. Geteeld worden ze op geprepareerd stro. Bij de oogst worden ze in trossen geplukt en dan één voor één met de hand losgesneden. De zachte smaak van oesterzwammen is heerlijk in bijvoorbeeld roomsauzen en in combinatie met fijne vlees- en vissoorten. Het vruchtvlees is zacht, wit en vezelig.

          € 2,99 / 250 g

          x 250 g
        • Witte champignons §

          De meest bekende champignon groeit in het donker. Dat zorgt ervoor dat-ie mooi wit van kleur is. De witte champignon wordt onderverdeeld in vier soorten: knoopchampignon, dichte champignon, open champignon en grote champignon. Die onderverdeling heeft alles te maken met de grootte van de hoed, die neemt toe als je ze door laat groeien en varieert van twee tot vijf centimeter. De kleinste van de vier is de knoopchampignon. Een mooi wit bolletje met een fijne smaak en stevige structuur. De hoed van de knoopchampignon is nog gesloten, net als bij de tweede soort, de dichte champignon. Ook deze hebben een lekker stevige structuur, maar zijn iets groter dan knoopchampignons. Als je champignons nog langer door laat groeien, gaat de hoed open. Dan worden de lamellen (de donkere plaatjes onder de hoed van de paddenstoel) zichtbaar zoals bij de derde soort; de open champignon. Deze is groter dan de vorige twee, heeft zwarte lamellen en een sterkere smaak. De grote champignon is, zoals de naam al aangeeft, nog groter. De hoed hiervan is wat platter en heeft duidelijke zichtbare donkerbruine lamellen. De smaak van deze champignon is het meest uitgesproken van de vier soorten.

          € 2,75 / 250 g

          x 250 g
      • tomatoes §


        • Trostomaten Holland §

          € 0,50 / 100 g

          gram
        • Cherrytomaten (amuse) Holland §

          € 1,50 / 100 g

          gram
      • Aardappelen §


        • Bildtstar Holland §

          De Bildtstar heeft een rode schil, ronde vorm, vlakke ogen en geel vlees. De Bildtstar is een vrij vastkokende aardappel. De Bildtstar is een middellate tot late aardappel en wordt vanaf half september tot begin november geoogst. Van deze aardappelen kan onder de juiste bewaarcondities een voorraad worden aangelegd. Hierdoor is de Bildtstar bijna jaarrond uit Nederland te verkrijgen.

          € 2,99 / kilo

          kilo
        • Biologische aardappel Vitabella §

          De Vitabella pootaardappel is een vrij nieuw ras, wat sterk vergelijkbaar is met de Frieslander pootaardappel.

          € 2,60 / kilo

          kilo
        • Charlotte §

          Charlotte is een vastkokende aardappel uit Duitsland. Hij heeft een fijne smaak en is middenvroeg van afrijping. Heeft een gladde gele schil en een mooie gelijkmatige vorm.

          € 2,99 / kilo

          kilo
        • Eigenheimer §

          De Eigenheimer heeft een lichtgele schil die aan de top ruw is, soms een paars getinte top, ovale, onregelmatige vorm, diepliggende ogen en geel vlees. De Eigenheimer is zeer kruimig. De Eigenheimer is een middelvroege aardappel en wordt vanaf midden augustus geoogst. Oorspronkelijk is de Eigenheimer geen bewaaraardappel, maar door uitstekende bewaarmethodes is deze aardappelsoort toch bijna het hele jaar uit Nederland verkrijgbaar.

          € 1,55 / kilo

          kilo
        • Frieslander §

          De Frieslander is een hoog gewaardeerde aardappel bij de Nederlandse consument. Het is een zeer vroege, vrij vastkokende variëteit. De aardappel is groot en ovaal, tamelijk vlakogig, heeft een iets ruwe gele schil en tamelijk geel vruchtvlees. Geschikt om te koken, te bakken, ovenschotels, poffen, stamppot, puree en als frietaardappel. Een gemakkelijke schilaardappel vanwege de ondiepe ogen (pitten). Een topper vanwege de goede kwaliteit/prijs verhouding met een goede smaak.

          € 2,40 / kilo

          kilo
        • Quiks bio §

          Biologische aardappel.

          € 4,95 / kilo

          kilo
      • beef §


        • Bavette §

          De bavette is de dikke rand vlees die in de flank (vang) van de koe zit. Het heeft een lange en grove draad. De bavette is botermals en wordt gebruikt in de lekkerste gerechten.

          € 2,55 / 100 g

          gram
        • Bloemstuk §

          Bloemstuk is een stuk vlees met een lange nerf dat afkomstig is van de schouder. Zeer goed toe te passen in allerlei Oud-Hollandse recepten. Iets minder vet dan een borstlap. Leent zich uitstekend voor langzaam gegaarde schotels.

          € 2,25 / 100 g

          gram
        • Diamanthaas §

          Dit stuk vlees luistert naar meerdere namen. Jodenhaas, Jodenbiefstuk, Schouderhaas en Diamanthaas. Met alle vier wordt hetzelfde stuk vlees bedoeld. Dit stuk vlees wordt gesneden uit de schouder, waardoor Joden dit stuk vlees dus gewoon mogen consumeren, vandaar de naam.

          € 2,60 / 100 g

          gram
        • Dikke lende §

          Dikke lende is een ondergewaardeerd stuk vlees. Het komt uit het gedeelte aan het heupgewricht en is malser dan entrecôte. Het kan het beste gebakken worden als biefstuk, maar dan het liefste aan één stuk.

          € 2,10 / 100 g

          gram
        • Kogelbiefstuk §

          Kogelbiefstuk wordt gesneden van het zachtste deel, de kogel van de bovenbil of van de kogel van het spierstuk. Kogelbiefstuk is nog malser dan biefstuk.

          € 3,95 / 100 g

          gram
        • Longhaas §

          De longhaas is de spier van het rund die de longen laat bewegen.

          € 2,55 / 100 g

          gram
        • Ossenhaas §

          Ossenhaas is heerlijk mals en niet voor niets het mooiste deel van het rund. Tournedos is hetzelfde als biefstuk van de haas. Een dubbele tournedos is een chateaubriand. Het gewicht van een hele ossenhaas is ongeveer tussen de twee en vijf kilo.

          € 6,25 / 100 g

          gram
        • Picanha §

          Botermals stuk staartstuk / rosbief met een vetlaag.

          € 1,78 / 100 g

          gram
        • Rib-eye (naturel) §

          Het meest malse deel van de fijne rib. Het deel waar de rib-eye van wordt gesneden is het verlengde van de dunne lende.

          € 3,45 / 100 g

          gram
        • Riblap §

          Dikke riblappen zijn van alle stooflappen de meest malse. Wanneer je het lang stooft dan ontstaat het zogenaamde draadjesvlees. Riblappen, trouwens alle stooflappen, zijn bij uitstek geschikt voor het maken van een ouderwets lekker jus. Schraap daartoe de aanbaksels in de pan los en maak daarna de jus af.

          € 2,30 / 100 g

          gram
        • Rosbief §

          Rosbief is een groot stuk rundvlees, gesneden van een mager spierdeel van het rund. Rosbief kan zijn gesneden van de dunne of dikke lende, het staartstuk, de bovenbil, de platte bil, het bloemstuk of de muis.

          € 1,90 / 100 g

          gram
        • Runderentrecôte §

          Entrecôte is een hoogwaardig stuk vlees gesneden van de dunne lende en heeft een klein vetrandje. De entrecôte smaakt het beste als hij net niet helemaal gaar is.

          € 3,15 / 100 g

          gram
        • Runderhamburger §

          De hamburger is gekruid en gezouten en wordt vervaardigd van mager rundvlees. Niet van de biefstukdelen maar meer van de wat doorregen delen van de voorkant van het rund. Het vet en meegemalen bindweefsel geeft wel extra smaak aan deze lekkernij die met name tussen een broodje en op de barbecue zeer geliefd is. Het vlees is niet zo mager als een tartaartje want dan wordt het veel te droog. Bak deze runderspecialiteit zeker niet te gaar. Aan de originele hamburger mag absoluut geen varkensvlees worden toegevoegd.

          € 1,60 / 100 g

          gram
        • Runderpoulet §

          Poulet wordt ook wel soep- of bouillonvlees genoemd. Het vlees is meestal gesneden van de platte bil. Smakelijk vlees, uitermate geschikt om langzaam (120-150 minuten) te verwarmen en optimaal smaak af te geven aan het gerecht/bouillon.

          € 1,80 / 100 g

          gram
        • Runderschenkel §

          Schenkels zijn afkomstig van de bovenpoot. Ze bestaan uit vlees met been en merg. De lekkerste en krachtigste soepen en bouillons krijgt u door schenkels lang op te zetten.

          € 1,50 / 100 g

          gram
        • Rundersteak §

          Rundersteaks, botermals rundvlees om even om-en-om te bakken. Pittig gekruid.

          € 2,25 / 100 g

          gram
        • Rundertartaar §

          Keimager gemalen rundvlees of gemalen biefstuk in het geval van de biefburger vormt de basis voor deze smakelijke schijf. Er mag beslist geen andere vleessoort in voorkomen en het van nature aanwezige vet mag maximaal 10% bedragen. De schijfjes mogen van binnen best een beetje rosé blijven. Dat komt de smaak alleen maar ten goede. Ze laten zich uitstekend combineren met alle mogelijk sauzen.

          € 1,80 / 100 g

          gram
        • Short ribs §

          Short ribs zijn heerlijk voor op de barbecue. Zet de short ribs een aantal dagen in de marinade en laat de short ribs vervolgens langzaam garen op de barbecue.

          € 1,70 / 100 g

          gram
        • Staartstuk §

          Het staartstuk behoort tot de fijnste en meest smakelijke delen van het rund. Het is een driehoekig stuk, bedekt met een vetlaagje.

          € 2,50 / 100 g

          gram
        • Steakburger §

          Steak haché wordt steeds populairder in Nederland. het is een klassiek Frans product van puur rauw rundvlees dat gemakkelijk te bereiden is.

          € 1,90 / 100 g

          gram
        • Stooflap §

          Van de klapstuk kan je heel mooie stooflappen snijden. Deze vallen in dezelfde categorie als de doorregen runderlappen. de draad van het vlees is echter vaak wat fijner maar daar staat tegenover dat er meer bindweefsel aanwezig is.

          € 2,00 / 100 g

          gram
        • Sucadelap §

          Een sucadelap ontleent zijn naam, smaak en structuur aan het peesje door het vlees. Sucadelapjes zijn gesneden van de schouder. Het peesje lijkt na bereiding op sukade ( geconfijt fruit) en is ook eetbaar.

          € 2,10 / 100 g

          gram
        • Zijlende §

          Het vaste zijdeel van de dikke lende. het is uitstekend geschikt voor het maken van lekker biefstukken, maar ook op de barbecue is het een gemakkelijk te bereiden stuk vlees dat van binnen best een klein beetje rauw mag blijven.

          € 2,90 / 100 g

          gram
      • pork §


        • Beenham §

          Deze ham, die wordt vervaardigd van de achterbout van een varken waaruit de beenderen zijn verwijderd en waarvan het bovenste schnitzeldeel is verwijderd. Aan de buitenzijde blijft het zwoerd en het dunne spek zitten. Het vlees wordt ingespoten met pekel en blijft aansluitend enkele dagen in deze lichte pekel liggen. Voor een aparte smaak kan de ham ingewreven worden met Provençaalse kruiden. Vervolgens wordt de ham omwikkeld met varkensnet en langzaam gegaard.

          € 1,55 / 100 g

          gram
        • Gebraden spareribs §

          Spareribs zijn er voor de echte vleesliefhebber. Wie namelijk spareribs bestelt, kiest voor varkensribben. Gemarineerd zijn spareribs nog lekkerder.

          € 1,70 / 100 g

          gram
        • Gerookte spekjes §

          Heerlijke ambachtelijk gerookte magere spekblokjes.

          € 1,80 / 100 g

          gram
        • Guanciale §

          Italiaans wangspek

          € 2,30 / 100 g

          gram
        • Procureur §

          De procureur ligt meteen achter de kop. Daarnaast is het een mooi gemarmerd stuk vlees. Nooit droog en heeft erg veel smaak.

          € 1,50 / 100 g

          gram
        • Spareribs, rauw §

          Deze spareribs zijn vers/rauw en kun je zelf naar smaak marineren en/of bereiden.

          € 1,30 / 100 g

          gram
        • Varkensfilet §

          Een klassieker. Varkensfilet is op veel manieren te bereiden. In plakjes om en om te bakken, in reepjes te roerbakken of in z'n geheel te braden in de pan of oven.

          € 1,65 / 100 g

          gram
        • Varkenshaas §

          Varkenshaas is een schuin toelopend lang stuk vlees. Snijd de varkenshaas in dikke plakken voor varkensmedaillons. Een gebraden varkenshaasje is rosé te eten.

          € 2,10 / 100 g

          gram
        • Varkenssaucijs §

          Een varkenssaucijs is meestal samengesteld uit varkensgehakt met kruiden.

          € 1,60 / 100 g

          gram
        • Varkenswangetjes §

          Varkenswangetjes leveren een smeuïg stukje varkensvlees uit de kaakspieren van de wangen. Deze zijn doorweven met zeer kleine zenuwen, wat de wangetjes een typische eigen smaak geeft.

          € 1,70 / 100 g

          gram
      • veal §


        • Kalfsentrecôte §

          Kalfsentrecôte is gesneden van de dunne lende. Kalfsentrecôte is malser dan runderentrecôte. Het vlees heeft een subtiele smaak en is bleekroze van kleur.

          € 3,70 / 100 g

          gram
        • Kalfsgehakt §

          Kalfsgehakt heeft een zachte en sappige structuur. Het bevat bijna geen vet. Kalfsgehakt is heel delicaat van smaak.

          € 1,65 / 100 g

          gram
        • Kalfsschenkel (ossobuco) §

          Kalfsschenkel bestaat uit bindweefsel rijk soepvlees en een bot dat het mergpijpje wordt genoemd. Het been en de merg zijn verantwoordelijk voor de rijke smaak van dit product. Deze geur- en smaakstoffen komen vrij na langdurig trekken of koken. Schenkel kan ook worden gebruikt voor stoofschotels. In de Italiaanse keuken wordt van de kalfs-achterschenkel Ossobucco gemaakt. Bij het bereiden van Ossobucco is het raadzaam om het vetrandje in te snijden. Dan trekt het vlees niet krom.

          € 2,12 / 100 g

          gram
        • Kalfsschnitzel §

          Schnitzel is een dun geslagen lapje van de fricandeau. Van deze lapjes wordt de originele Wiener schnitzel gemaakt. Een duidelijk verschil van smaak in het voordeel van de kalfsschnitzel.

          € 3,57 / 100 g

          gram
        • Kalfswang §

          Kalfswang is een van de lekkerste, goedkoopste en ook nog eens makkelijk klaar te maken delen van het kalf.

          € 3,00 / 100 g

          gram
        • Kalfszwezerik §

          De zwezerik is een vrij kostbare delicatesse. Het is een klier die alleen bij het kalf aanwezig is. Als het kalf volwassen wordt verdwijnt deze klier. De zwezerik eerst blancheren, daarna ontvellen en de lekkernij in plakken snijden en bakken. Voor het bakken de plakjes licht met bloem bestrooien. Ze krijgen dan een lekker krokant korstje.Zwezerik is één van de weinige vleessoorten die vitamine C bevat én is rijk aan fosfor en zink.

          € 4,25 / 100 g

          gram
      • lamb §


        • Lamsbout met been §

          De lamsbout is afkomstig uit de bilpartij van het lam. Door het bot is het vlees veel smakelijker en sappiger. Maak het lamsvlees niet al te gaar en bedruip het regelmatig tijdens het bakken. De bout mag van binnen best een beetje rosé blijven dan is hij op z'n lekkerst.

          € 2,91 / 100 g

          gram
        • Lamsbout zonder been §

          De lamsbout is afkomstig uit de bilpartij van het lam. Maak het lamsvlees niet al te gaar en bedruip het regelmatig tijdens het bakken. De bout mag van binnen best een beetje rosé blijven dan is hij op z'n lekkerst.

          € 3,01 / 100 g

          gram
        • Lamsgehakt §

          Gehakt van lamsvlees is een bijzonder product. De meeste delen van het lam worden als één stuk bereid waardoor er weinig kleine stukjes overblijven om gehakt van te draaien.

          € 1,70 / 100 g

          gram
        • Lamshaas §

          De lamshaas is het zachtste stukje vlees van het lam. Het vlees is uit de rug gesneden en bevat geen spieren of zeentjes. Lamshaasjes zijn de zachtste stukjes van het lam. Lamshaas is niet alleen heerlijk mals maar ook supersnel klaar te maken. Honingtijmsaus met een vleugje sinaasappel past er uitstekend bij.

          € 4,35 / 100 g

          gram
        • Lamskotelet §

          De lamskotelet is een lamskarbonade uit de rug van het lam. Lamskotelet is dik en mals en bevat een mooie vetrand die wegsmelt tijdens het bakken en veel smaak geeft.

          € 2,75 / 100 g

          gram
        • Lamsrack §

          Lamsracks, ook wel French racks genaamd, bestaan uit 8 koteletjes of meer, met een 'verdek'. Anders is het een lamscarré. Het is een gedeelte van de rug van het lam, maar zonder het haasje. Als je het rack rond zet is het een lamskroon.Het vlees wordt rosé geserveerd.

          € 3,46 / 100 g

          gram
        • Lamsschouder zonder been §

          Heerlijke lamsschouder zonder been.

          € 2,70 / 100 g

          gram
      • roulades §


      • minced §


        • Half-om-half gehakt §

          Half-om-half gehakt is gemaakt van varkens- en rundvlees. Ideaal om een oerhollandse gehaktbal van te maken of om rul te bakken voor in de pastasaus.

          € 1,50 / 100 g

          gram
        • Rundergehakt §

          Rundergehakt is gemalen vlees van het rund. Gehakt wordt veel gebruikt in ovenschotels en voor het maken van gehaktballen, gehaktbrood en hamburgers.

          € 1,50 / 100 g

          gram
      • sausage §


        • Rookworst §

          € 3,75 / piece

          piece
        • Ambachtelijke leverworst §

          € 4,50 / piece

          piece
        • Kookworst §

          € 3,99 / piece

        • Verse worst §

          € 1,50 / 100 g

          gram
        • Madame Jeanette worstjes §

          € 5,00 / 3 pieces

          x 3 pieces
      • dried sausage §


        • Fuet naturel §

          € 3,95 / piece

          piece
        • Fuet blue cheese §

          € 3,95 / piece

          piece
        • Fuet groene peper §

          € 3,95 / piece

          piece
        • Fuet ras el hanout §

          € 3,95 / piece

          piece
        • Knoflookworst §

          € 1,90 / piece

        • Saltufo §

          € 4,95 / piece

          piece
      • snacks / appetizers §


        • Beef jerky §

          Beef jerky is een Amerikaanse snack van gedroogd vlees. Beef jerky bestaat uit kleine stukken rundvlees in reepjes gesneden, die gerookt, gedroogd en gekruid worden. Beef jerky bevat bijna geen vet, is calorie-arm en bevat veel eiwitten.

          € 6,25 / 100 g

          gram
        • Biltong §

          Biltong is een versnapering gemaakt van gedroogde reepjes vlees.

          € 4,00 / 100 g

          gram
        • Cowboyvlees §

          Lekker op een schaal met heerlijke hapjes voor bij de borrel.

          € 1,85 / 100 g

          gram
        • Filet americain §

          Filet americain wordt gemaakt van gemalen rauw mager rundvlees zoals biefstuk.

          € 2,95 / tray

          tray
        • Surinaamse pasteitjes §

          € 7,50 / 3 pieces

          x 3 pieces
      • cold meats §


      • whole meat bread §


        • Volkoren sesam bio §

          € 4,79 / piece

          piece
      • multigrain bread §


        • Keltisch volkoren pompoenpit bio §

          € 5,19 / piece

          piece
      • sourdough bread §


        • Nordic pompoenpit desem §

          € 4,49 / piece

          piece
        • Volkoren desem bus §

          € 4,89 / piece

          piece
        • Volkoren noten rozijnen desem bio §

          € 6,39 / piece

          piece
        • Woudbrood desem §

          € 4,99 / piece

          piece
      • luxury and specialty breads §


        • Pane Marie donker multizaden bio §

          € 4,99 / piece

          piece
        • Pane Marie maïs bio §

          € 5,19 / piece

          piece
        • Pane Marie volkoren tarwe haver bio §

          € 4,99 / piece

          piece
      • rye bread §


        • Roggebrood Van Dijk §

          € 1,99 / piece

          piece
      • baguette §


        • Stokbrood bake off bio §

          € 2,50 / 2 pieces

          x 2 pieces
      • Snacks §


        • Dadelreep vegan bio §

          € 1,80 / piece

          piece
        • Seitanbroodjes bio §

          € 3,20 / piece

          piece
        • Spelt brownie bio §

          € 3,20 / piece

          piece
      • crackers §


        • Speltcrackers §

          € 3,99 / piece

          piece
      • meal §


        • Maaltijd dagvers vegetarisch §

          € 9,95 / piece

          piece
        • Maaltijd dagvers vlees §

          € 9,95 / piece

          piece
        • Maaltijd dagvers kip §

          € 9,95 / piece

          piece
        • Maaltijdsalade (vega) §

          € 9,95 / piece

          piece
      • tapas §


        • Albondigas §

          Spaanse gehaktballetjes in tomaten kruidensaus.

          € 1,80 / 100 g

          gram
        • Groene pesto §

          Heerlijk voor een Italiaanse salade of bij de carpaccio.

          € 2,20 / 100 g

          gram
        • Peppadew met roomkaas §

          Zoete pikante pepertjes gevuld met roomkaas.

          € 2,35 / 100 g

          gram
        • Zongedroogde tomaatjes §

          Zongedroogde tomaatjes met oude kaas en Italiaanse kruiden.

          € 1,60 / 100 g

          gram
        • Zwarte olijven §

          De zwarte olijf is, naast borrelhapje, een heerlijke toevoeging voor salades, pizza's en andere maaltijden.

          € 1,70 / 100 g

          gram
      • Borrelplank §


        • Borrelplank de Luxe §

          Combinatie van huisgemaakte hapjes, lokale kazen/worsten, nootjes en meer. Geschikt voor 4 à 5 personen.

          € 27,95 / piece

          piece
      • Relatiegeschenken §

        Hier vindt u ons assortiment aan relatiegeschenken/ cadeaupakketten. Wij werken uitsluitend met lokale specialiteiten. Biologische en smaakvolle ambachtsproducten.

        Wij maken ook pakketten op maat, vraag naar de mogelijkheden!


        • Geschenkpakket Hartelijk §

          • natuurwijn
          • biologisch sap
          • diverse theesoorten
          • lokale honing
          • chocoladetruffels
          • madeleines

          € 27,50 / piece

          piece
        • Geschenkpakket Smaakvol §

          • natuurwijn
          • houten snijplank en snijmes
          • lokale kazen
          • echte Groninger mosterd
          • ambachtelijke worstsoorten van de Marktslager
          • olijven, dips en scrocchi
          • luxe notenmelange

          € 49,50 / piece

          piece
        • Geschenkpakket Bourgondisch §

          • natuurwijn
          • houten snijplank en snijmes
          • lokale kazen
          • echte Groninger mosterd
          • ambachtelijke worstsoorten van de Marktslager
          • olijven, dips en scrocchi
          • luxe notenmelange
          • mousserende wijn
          • dadelwalnotenbrood
          • truffelsaltufo
          • luxe chocoladereep
          • assortiment kruidenmelanges
          • lokale honing

          € 69,50 / piece

          piece
        • Cadeaukaart §

          Leuk om te geven, nog leuker om te krijgen! Verkrijgbaar vanaf € 20,00 en vrij te besteden in de winkel.
      • sauce §


        • Biologische mayonaise §

          Met een volle en pure smaak en bereid met biologische eieren en zuivere zonnebloemolie.

          € 5,75 / piece

          piece
        • Smokey BBQ saus bio §

          Stevige barbecuesaus met een unieke kruidenmix en authentieke rooksmaak.

          € 3,30 / piece

          piece
        • Tamari bio §

          Tamari is een krachtige Japanse sojasaus, die gemaakt wordt van sojabonen en koji (een unieke Japanse schimmel).

          € 5,65 / piece

          piece
      • yoghurt §


        • Sinaasappelvla Venehoeve §

          € 3,55 / piece

          piece
        • Vanilleyoghurt Den Eelder §

          € 2,25 / piece

          piece
        • Volle yoghurt Den Eelder §

          € 2,20 / piece

          piece
        • Weerribben BIO yoghurt Griekse stijl §

          € 2,60 / piece

          piece
        • Yogarde mild bio §

          € 3,40 / piece

          piece
      • vla §


        • Sinaasappelvla Venehoeve bio §

          € 3,99 / piece

          piece
        • Vanillevla den Eelder §

          € 2,25 / piece

          piece
        • Vla biologisch Venehoeve §

          € 3,55 / piece

          piece
      • milk §


        • Biologische Kefir Venehoeve §

          € 3,45 / piece

          piece
        • Halfvolle melk bio §

          € 2,30 / piece

          piece
        • Karnemelk Hooghalen §

          € 2,65 / piece

          piece
        • Koffiemelk klein Weerribben bio §

          € 2,30 / piece

          piece
        • Volle melk bio Ommelanden §

          € 2,60 / piece

          piece
        • Volle melk Den Eelder §

          € 2,20 / piece

          piece
        • Weerribben BIO karnemelk §

          € 2,35 / piece

          piece
      • quark §


        • Hangop naturel biologisch Venehoeve §

          € 3,00 / piece

          piece
        • Weerribben BIO magere kwark §

          € 3,45 / piece

          piece
        • Weerribben volle kwark bio §

          € 3,30 / piece

          piece
      • Overig §


        • Geitenboter Den Eelder §

          € 2,80 / packet

          packet
        • Slagroom biologisch §

          € 3,30 / piece

          piece
      • Drinken §


        • 'sLandsBeste biosap §

          € 2,40 / piece

          piece
        • Blikje frisdrank mama §

          € 2,40 / piece

          piece
        • Speltdrink bio Lima §

          € 3,10 / piece

          piece
      • Ricardelle de Lautrec wijnen §

        Biologische wijnen uit de zonnige Languedoc. Heerlijk, eerlijk en smaakvol!


        • Sauvignon Blanc Scene Range Languedoc bio §

          € 12,50 / bottle

          bottle
        • Vin Orange Scene Languedoc bio §

          € 12,50 / bottle

          bottle
        • Pinot Noir Rose Scene Range Languedoc bio §

          € 12,50 / bottle

          bottle
        • Syrah Scene Range Languedoc bio §

          € 12,50 / bottle

          bottle
      • Kaas §


        • Bleu de Wolvega bio §

          € 2,90 / 100 g

          gram
        • Italiaanse kruidenkaas 50+ §

          € 1,70 / 100 g

          gram
        • Koriander Fenegriek 50+ bio §

          € 1,70 / 100 g

          gram
        • Mozzarella koe §

          € 3,50 / piece

          piece
        • Oude Kaas Gouda Bastiaansen bio §

          € 1,95 / 100 g

          gram
        • Rauwmelkse kaas §

          € 2,20 / 100 g

          gram
      • goat cheese §


        • Geitenkaas oud 50+ §

          € 2,90 / 100 g

          gram
      • sheep cheese §


        • Pecorino Romano §

          € 3,30 / 100 g

          gram
      • dry groceries §


        • Cranberry's gedroogd en gezoet §

          € 3,13 / 250 g

          gram
        • Beluga linzen bio §

          € 3,30 / 250 g

          gram
        • Boekweit bio §

          € 2,40 / 250 g

          gram
        • Bulgur biologisch §

          € 1,19 / 250 g

          gram
        • Mung bonen bio §

          € 2,40 / 250 g

          gram
      • Toast en beleg §


        • Dipstokjes §

          € 1,95 / bag

          bag
        • Melba toast bio §

          € 2,10 / piece

          piece
        • Sandwich Spread §

          € 3,60 / piece

          piece
      • Kruidenzout §


        • Kruidenzout huisgemaakt §

          € 3,75 / piece

          piece
      • Zuren en azijn §


        • Appelazijn Eikemaheert §

          € 3,75 / piece

          piece
        • Balsamico azijn §

          € 6,95 / piece

          piece
        • Zilveruitjes bio §

          € 3,20 / piece

          piece
        • Runderbouillon Soepfabriek §

          € 5,10 / piece

          piece
        • Groentebouillon Soepfabriek §

          € 5,10 / piece

          piece
        • Kippenbouillon Soepfabriek §

          € 2,95 / piece

          piece
      • olive oil §


        • Olijfolie §

          € 14,50 / bottle

          bottle
      • Noten/ gedroogde vruchten §


        • Gemengde noten §

          € 6,39 / 250 g

          x 250 g
        • Cashewnoten bio zeezout/ caramel §

          € 4,99 / 250 g

          x 250 g
        • Katjang Pedis bio §

          € 3,20 / 250 g

          x 250 g
        • Amandelen wit ongeroosterd §

          € 3,95 / 250 g

          x 250 g
        • Pistache gezouten §

          € 5,94 / 250 g

          x 250 g
        • Pinda's gebakken §

          € 2,95 / 250 g

          x 250 g
        • Cashewnoten rauw biologisch §

          € 6,60 / 250 g

          x 250 g
        • Walnoten heel §

          € 3,00 / 250 g

          x 250 g
        • Kastanjes tam §

          € 3,75 / 250 g

          x 250 g
        • Abrikozen ongezwaveld §

          € 4,50 / 250 g

          x 250 g
        • Gedroogde bananen §

          € 4,95 / 250 g

          x 250 g
        • Gedroogde mango §

          € 5,65 / 250 g

          x 250 g
        • Gedroogde pruimen zonder pit §

          € 2,75 / 250 g

          x 250 g
        • Vijgen gedroogd jumbo §

          € 3,50 / 250 g

          x 250 g
        • Walnoot gebroken §

          € 3,95 / 250 g

          x 250 g
      • Pitten §


        • Pompoenpitten §

          € 2,70 / 250 g

          gram
        • Zonnebloempitten §

          € 1,20 / 250 g

          gram
      • herbs §


        • Bieslook vers §

          De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten.

          € 2,29 / sachet

          sachet
        • Koriander §

          Dit kruid komt van oorsprong uit het westen van Azië, maar wordt tegenwoordig verbouwd in Zuid-Europa, Zuid-Amerika en India. Vers korianderblad heeft een typische, zachtzoete anijsachtige smaak. De geur is zeer aromatisch. Je kunt het kruid gebruiken in talloze stoofschotels, kipgerechten, salades en sauzen, met name in de Indiase, Marokkaanse en Thaise keuken. Volgens de overlevering bevordert dit kruid de ‘onsterfelijkheid’. Als je kijkt naar de aanwezige vitaminen en mineralen klinkt dat niet eens heel gek!

          € 2,00 / bunch

          bunch
        • Laurier vers §

          Laurier is een kruid dat je waarschijnlijk vooral kent in gedroogde vorm. De ovale groene blaadjes geven gerechten een lekkere kruidige smaak, vooral als je ze lang mee stooft of kookt. Laurierblaadjes zijn zelf niet eetbaar, daarom moet je ze aan het einde van de bereidingstijd verwijderen. Gedroogde blaadjes geven een meer intense smaak dan verse blaadjes.

          € 3,00 / 50 g

          gram
        • Munt §

          Dit kruid is bekend en geliefd vanwege de frisse muntsmaak. Munt groeit van oorsprong in de landen rond de Middellandse zee, maar wordt tegenwoordig in topkwaliteit gekweekt in de Nederlandse kassen. Gebruik de verse blaadjes bij zowel fruit- als groentegerechten. De naam komt van de nimf Mentha. Zij werd bemind door Pluto en veranderd in munt door jaloerse Proserpa.

          € 2,00 / bunch

          bunch
        • Platte peterselie §

          Bladpeterselie is een variant van de gewone krulpeterselie. De blaadjes zijn glad en lijken eerder op selder of koriander. De smaak van bladpeterselie is pittiger dan bij gewone peterselie.

          € 2,00 / bunch

          bunch
        • Rozemarijn vers §

          Rozemarijn is een groenblijvende heester, een houtachtige plant uit de lipbloemenfamilie. De winterharde plant is oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Europa en Klein-Azië. De geur en smaak zijn fris, licht en zoet. Vanwege de aromatische geur komen we dit kruid niet alleen in de keuken tegen, maar ook in badkamerproducten.
          Rozemarijn is een oud middel voor de versterking van het geheugen en ook een symbool voor hernieuwde kracht, vriendschap en trouw. Rozemarijn hing samen met ‘niet vergeten’. Men gaf takjes aan geliefden die op reis gingen en droeg kransen bij bruiloften. Restanten van rozemarijn vond men al terug bij de Egyptenaren in de piramiden, waar het kruid als heilig aangeschreven stond. Ook bij de Grieken en de Romeinen waar het symbool stond voor liefde, vriendschap en trouw. Het plantje werd bij huwelijks- en geboorterituelen gebruikt.

          € 2,00 / sachet

          sachet
        • Salie vers §

          Salie is een kruid met fluweelachtige en zachte blaadjes. De kleur is groengrijs tot zilvergrijs en de vorm langwerpig en spits. De blaadjes hebben een zeer aromatische geur en een sterke smaak. Let daarom op de hoeveelheid die je toevoegt aan gerechten, de smaak kan snel overheersen.

          € 2,25 / sachet

          sachet
        • Tijm vers §

          Tijm is een kruid dat vooral te vinden is in Oost Azië en rond het Middellandse Zeegebied. Het zijn tanige struiken met houtige stelen en kleine, slanke blaadjes met een volle, scherpe en karakteristieke smaak. Het is dan ook een veelgebruikt kruid bij groente, vis, vlees en sauzen. Je kunt tijm zowel vers als gedroogd gebruiken.
          Vanwege de aromatische geur wordt tijm ook in de zeepindustrie gebruikt. Omdat tijm thymol bevat, een stof die goed is voor de luchtwegen, zie je het ook wel in hoestdrankjes. De planten worden ook als sierplanten neergezet. Van de bloemen en bladeren wordt ook thee en siroop bereid. Tot slot wordt dit veelzijdige kruid gebruikt bij de bereiding van likeuren zoals bénédictine. Als je voor het eerst tijm gebruikt kun je beter weinig gebruiken om te wennen aan de krachtige smaakontwikkeling. Een andere variant naast reguliere tijm is citroentijm.

          € 2,10 / sachet

          sachet
      • gourmet package §


        • Gourmet Culinair §

          • varkenshaas
          • biefstuk
          • bavette
          • merguez worstje
          • runderhamburger
          • gemarineerd procureurlapje
          U krijgt circa 400 gram per persoon

          € 12,50 / person

          person